New York

New York


New Yorkie!

The City that Never Sleeps!

Afgelopen donderdag vloog ik sinds jaren weer eens naar the City! Altijd leuk daar want deze stad kent veel mooie, gezellige en leuke plekjes. Als we laat aankomen ga ik wel meteen naar mijn bed. De late vertrektijd maakt deze vlucht wat pittig.

Mijn dag begint zoals altijd vroeg! Ik stap om 5.50 uur het hotel uit in mijn hardloopkleding. Het is nog lekker rustig op straat, maar al wel behoorlijk warm. Ik loop via Fifth naar Central Park. Altijd leuk! Als ik daar na 2km aankom is het alweer lekker druk. Er wordt veel gewielrend en heel veel hardgelopen. Zelf merk ik dat ik vandaag wat moeite heb met de drukkende, hoge luchtvochtigheid. Daarom ga ik eerst eens lekker even zitten op een steen die uitkijkt op de grote, hoge wolkenkrabbers. Ik kijk hoe de stad ontwaakt en een ieder druk is met zijn eigen ding. Altijd een fijn momentje.

Dan loop ik een rondje achter een dame aan. Een mooi rondje want na 2km sta ik weer daar waar ik begon. Dan loop ik rustig terug via een inmiddels drukker 5th naar het hotel. Ik scoor ik een ontbijtje, ga even snel onder de douche en besluit te gaan doen wat ik al een tijdje op mijn reislijstje heb staan. In New York gaat iedereen meestal een beetje zijn eigen gang en zo ga ik dus alleen naar “The Edge”. Een uitkijkplatform en experience in de stad. 2km wandel ik door de extreme hitte van de stad, maar het is zeker de moeite waard! Wat een prachtige leuke plek.

Als ik weer terug wandel tik ik nog even Times Square en Broadway aan. New York, een levendige stad. Ik kom er graag weer eens terug!

Nog even over Zwolle, de halve marathon, die ik vorige week zaterdagavond liep. Ik heb mij in de dagen ervoor weer ouderwets druk gemaakt over van alles en nog wat en ik liep daar gewoon een heerlijke halve! Een zie die echt gewoon heel fijn was! Dat geeft de vrouw moed en een goed gevoel. Hardlopen in de avond en ook nog in warmte, 21.1km lang. Volgende week zaterdag loop ik Sneek en dan hoop ik net zo fijn te lopen als in Zwolle!

Wie zien wij ook in Sneek?

Fijne zondag.