Mijn hardloopjaar in vogelvlucht

Mijn hardloopjaar in vogelvlucht


Mijn hardloopjaar in een vogelvlucht!

Zoals elk jaar kijken we in deze tijden van het jaar terug naar de afgelopen maanden. Het jaar is nog niet voorbij, maar ineens werd een doel wat eigenlijk niet echt een doel was nu al voltooid. 12 medailles in 12 maanden! In september kwam ik er achter dat ik al 9 maanden elke maand een loopje had gedaan waarbij ik een medaille kreeg en ook de komende maanden was ik al ingeschreven voor een loopjes waarbij ik het zeker 12 maanden vol zou houden. Zo maakte de 10k van Valencia de 12 vol!

Leuk om even op terug te kijken. In januari liep ik de Egmond halve marathon. Voor mij al de 4de keer en aankomende januari maak ik daar de vijfde keer van.

In februari liep ik de halve marathon van Barcelona. Wat een mooie reis was dat met de #runningangels.

In maart liep ik de 30km met de Rotterdam marathon Crew waar ik toen naar te val kwam en behoorlijk last had van mijn schouder. Ook liep ik de 20km van Alphen. Allemaal in voorbereiding op de Rotterdam marathon. Op de laatste dag van maart liep ik nog een pr op de 5km bij running de Bilt!

April, de maand van de marathon van Rotterdam welke voor mij niet zo succesvol was. Ik zwoor nooit meer een hele marathon te lopen en jullie weten dat het volgend jaar toch een hele in Chicago wordt. De kasteelloop in mijn ‘achter tuin’. De 5km als haas voor Linda bezorgde mij weer een mooie medaille.

In mei lopen Stans en ik de 10km tijdens de Utrecht marathon. Waar het parcours op zijn zachts gezegd een chaos was en wij ruim 15km liepen. Maar ook de marikeloop was in mei, waar wij traditie getrouw lopen als #runningangels. Of we daar volgend jaar weer bij zijn weten we nu nog niet. Al zeg ik geen nee tegen een weekendje Nijmegen!

Juni was een warme loop maand. Bij de Omodijk loop was het meer dan 27 graden. Stans en ik lopen de 5km en hazen mijn dochter Femmeke naar een pr van 29 min! Ook lopen we in Utrecht de Utrecht KLM Urban trail. Wat een mooi hardloopfeestje is dat! Utrecht is zo mooi en deze loop is super georganiseerd! Een warmte PR loop ik in Roosendaal samen met Kim in maar liefst 32 graden! Geen aanrader qua temperatuur, maar de loop is elk jaar een feest.

In juli slechts één loop, de vechtloop van Weesp, 5km. Weer een warme dag maar wel een mooie medaille!

Pas eind augustus weer een medaille en wel 1 gescoord in mijn eigen dorp Harmelen. Hardloop event Harmelen waar ik weer met mijn dochter en man aan de start sta van de 5km en weer een mooi pr voor Fem, 28min.

In september een speciale loop, de KLM Centennial run omdat we 100 jaar bestaan en een bijzonder mooie medaille! Dan mag ik eindelijk naar Disneyland Parijs! Hier loop ik alle afstanden. De 5km, 10km en de 21,1km en neem maar liefst vijf mega mooie plakken mee naar huis! De 21,1km hier was mijn 25ste officiële halve marathon.

In oktober de Singelloop van Utrecht. Nog een loop die ik het liefst niet oversla. Ik loop de 10km en ik vind mijn hardloop flow eindelijk terug en finish weer eens onder de 55min. Een bijzondere reis maak ik met @anita waar we de München staffel marathon lopen. Ik mag als 2de dame starten op de 10km en op het einde gaan we gezamenlijk de finish over. Een fijne reis om met een lach op terug te kijken.
Oktober was ook de maand van de halve marathon van Amsterdam. Een mooie maand deze oktober m, want geheel last minuut besluit ik in Vancouver de James Cunningham race te lopen, 10km. Een prachtig parcours en een prachtige tijd van 53min!

In november neem ik duidelijk wat gas terug en loop ik alleen de KLM Urban trail in Haarlem. De stad waar ik lang geleden met mijn man ons eerste huisje kocht.

December in Valencia de 10km. Een prachtige zonnige loop waar ik helaas zelf niet fit genoeg was om een top tijd neer te zetten maar al met al blij was! Wat nog komt is de Linschotenloop volgende week zaterdag. Een jaarlijks hardloopfeest zo vlak voor de kerst!

Met 26 mooie parels dit jaar en nummer 27 volgende week denk ik dat ik goed mijn hardloop best gedaan heb! Op naar een mooi 2020!