Meten is weten

Meten is weten


Meten is weten!

Bijna alles is meetbaar. Afgelopen maandag deed ik mijn jaarlijkse Safety examen en ook dat is een beetje meten hoe het er voorstaat met de kennis ook al vlieg ik al bijna 20 jaar, wauw, gewoon bijna de helft van mijn leven, word ik elk jaar getest op mijn kennis want die moet natuurlijk up-to-date zijn. Een beetje zenuwachtig ben ik altijd wel en dus afgelopen maandag ook. 25 vragen en ik heb ze bijna alle 25 goed. Met een mooi resultaat van 98% haal ik mijn examen.

De rest van de dag trainen we noodsituaties en gaan we de simulator in. We trainen de meest uit eenlopende situaties aan bood, zoals een decompressie en brand. Uiteindelijk glijden we de kist uit. Eigenlijk leer ik altijd nog bij, dus heel fijn zo een dag.

Op dinsdag loop ik mijn duurloop, twee rondjes op het Lint. Super saai, maar ik loop met Marike en zij gaat haar eerste halve marathon lopen in Malaga! Hoe stoer is dat?! Haar eerste keer 16km wordt het die dag en ik mag met haar mee lopen. Natuurlijk is de wind er weer en lopen we de eerste kilometers wind tegen.
Ik hou mij aan mijn schema en versnel tussen kilometer 5 tot 8 en pik Marike daarna weer op.

Ronde 2 start weer met wind tegen en ik besluit dat ik mijn 2de versnelling even laat voor wat het is. We kletsen gezellig en al snel zijn we weer bij de auto. 17km dat was na Egmond alweer even geleden maar ja, ook ik loop Malaga en daar moet voor getraind worden. Volgende week sta ik op de skiës en moet er even gekeken worden hoeveel en wanneer ik loop. Dus deze week maak ik wat extra kilometers. Met deze 17, een uitloop op woensdag van 6km, een helling training op donderdag van 5km en op zaterdag een 8km kom ik deze week weer eens boven de 30km uit.
36km mooi voor nu!

Op vrijdag reis ik af naar Purmerend, waar er weer gemeten wordt bij 5D-LAB. Een loopanalyse op de loopband deze keer. Gefilmd van verschillende kanten en heel veel techniek. Een mooi A+ label krijg ik en een ik ben een eco-sprinter. Dat klinkt goed en dat is het ook. Efficiënt en dus een energie zuinige loopster. Met weinig kans op blessures. Super fijn om te weten en bevestigd te krijgen. Mocht je meer info willen over deze loop analyse kan je altijd op de site kijken van 5D-LAB

Volgende week dus een weekje sneeuw pret!

Liefs Frouke.