Meer kilometers

Meer kilometersOpbouwen, langzaam en rustig opbouwen dat is waar ik al een paar weken mee bezig ben. Opbouwen in kilometers en vorige week zaterdag liep ik dan eindelijk weer eens 15km. Voor het eerst sinds maanden weer eens verder dan 13, want dat was het verste wat ik na mijn “ongeluk” heb gelopen. Een bewuste keuze van mij om het heel rustig op te bouwen en het gaat super! 15 kilometers en wat voor kilometers! Van het huis van mijn opa en oma in Leerdam door de polders via
Schoonrewoerd, waar de oude boerderij staat, waar ik als kleine Frouke graag kwam. Een mooie route en gezellig samen met mijn man.

Mijn lijf en knie hebben deze langere loop goed verteerd. Zo goed dat ik op maandag een les bodypump doe en op dinsdag een 10km loop. Daar achteraan op woensdag loop ik een interval. Super blij ben ik dat het zo fijn gaat. Op deze zaterdagochtend een 70 minuten duurloop en zo goed als alle loopjes gingen deze week ging deze niet zo best. Wat is niet zo best? Een hoge luchtvochtigheid maakt het voor mij altijd, gevoelsmatig, heel zwaar. 12 kilometer tik aan, volgende keer beter!

Omdat voor alles een eerste keer moet zijn, al had ik deze graag overgeslagen, laat ik op zaterdagmiddag een PCR test doen. Ik vlieg morgen naar Zuid Afrika en vanaf dit weekend heb je daar, om het land binnen te komen ook als crew, een negatieve test voor nodig...

Een paar weken geleden zei iemand tegen mij; Wil je weten hoe het voelt? Pak een wattenstaafje en duw deze heel hard in je neus. Met dat beeld en het zweet op mijn bovenlip stap ik de test ruimte binnen. Het lijkt gelukkig allemaal wel mee te vallen al moet ik zeggen dit hoeft van mij niet elke week.

Wachtend op de uitslag nu, pak ik mijn koffer in. Wetende dat ik de aankomende dagen niet kan hardlopen. De hotel gym is dicht en als vrouw alleen durf ik niet zo goed buiten te hardlopen. Maar ik pak ze toch in want wie weet gaat er iemand van de crew mee of gaat ineens de gym wel open “ wishfull thinking”