Loop analyse

Loop analyse


Een jaar geleden reden Stans en ik naar Purmerend, uitgenodigd door 5d Lab voor een loopanalyse. Beide gingen we tevreden naar huis met de resultaten, niet wetende dat het nu, dus een jaar later, er zo anders uit zou zien! Jullie kennen het verhaal van Stans, helaas zit hardlopen er niet meer in, en precies een week na die analyse viel ik op de piste...

Afgelopen maandag reed ik, deze keer alleen, weer naar Purmerend. Benieuwd wat de test mij een jaar later zou vertellen. Deze keer startte we met wandelen op de band. Dat is nieuw in de test. Meteen wordt bevestigd wat ik zelf af en toe ook voel als ik lang wandel, ik zet meer kracht op mijn rechter been dan mijn linker. Ontlasten van mijn linker been dus. Ik krijg direct wat tips om dat te veranderen en we doen nog keer de test. Mooi om meteen een verschil te zien.

Daarna gaan we hardlopen. Eerst op 9km per uur. Dan op 10 en dan op 11km per uur. De resultaten zijn ongeveer gelijk met die van vorig jaar alleen loop ik nog rechter op. Daar is veel winst te halen door meer naar voren te gaan hellen en meer afzetten. Dat pas ik deze week direct toe in mijn trainingen en ik loop door deze kleine aanpassingen sneller dan daar voor en eigenlijk net zo makkelijk. Dat gaan we dus voortzetten. Verder ben ik nog steeds een “eco sprinter” net als vorig jaar.

Deze week liep ik bijzonder lekker en zeker gisterenochtend toen het wel heel erg lenteachtig was! 10 comfortabele kilometers.

Volgende week weer een stukje vliegen! Fijne zondag