LisBon

LisBon


LisBon

Een moeder - dochter reisje. Al twee keer ging het mis. maar een derde poging gingen we zeker wagen en daar was die dan!
Afgelopen dinsdag vlogen we met Transavia, jaja die vloog in ons geval, wat heel fijn was want moeders zag poging drie ook in het water belanden, naar Lissabon. De hoofdstad van Portugal, een stad waar ik al vaker ben geweest. Een weekend met mijn eigen moeder, een weekend voor de halve marathon en een paar keer als stewardess voor mijn werk. Zorgvuldig zocht ik een hotel voor ons uit, met de wens van Fem een zwembad, want strand is hier niet echt en ook niet om de hoek. Een beetje dichtbij de stad, in ieder geval op loopafstand.

Als we aankomen brengt de taxi ons in tien minuten naar het hotel. We gaan lekker eten en dan nog even een beetje rond kijken voor we gaan slapen. De volgende ochtend vroeg op ik wil graag hardlopen, maar een verkoudheid besluit anders. Mijn hoofd voelt zwaar en mijn lijf is alles behalve fit. We besluiten dat dat dan maar morgen moet of vanavond. Na het ontbijt lopen we helemaal naar beneden naar de Taag, wat ongeveer 4km is en een leuke wandeling is langs alle leuke winkels. Wij houden allebei van winkelen en gaan dus ook meteen wat winkels in.

We pakken al wat hoogte puntjes van de stad mee zoals de oude lift, Elevador de Santa Justa, en de oude trammetjes. Het grote plein aan het water, Platz des Handels en het Praça do Comércio en de 25 April brug, Ponte 25 abril. Daar waar toen de halve marathon startte.

Vanuit daar gaan we lekker lunchen en eten we natuurlijk een PASTÉIS DE NATA! We lopen, wandelend, terug weer naar boven, wat echt andere koek is met inmiddels 28 graden en dus omhoog. Met 21000 stappen op de teller komen we terug bij het hotel Daar ploffen we heerlijk bij het zwembad neer wat echt geen straf is. Als we dan toch besluiten om nog even te gaan hardlopen is het al 18.30 uur. Even naar het stadspark, Palácio da Justiça, in waar het zigzaggend naar beneden lopen en uiteraard dus ook weer omhoog moeten. Dan gaan we lekker uit eten. Dat hebben we verdiend na deze leuke, volle dag.

Op de tweede ochtend gaan we dan echt starten met een rondje hardlopen. Ik vind dat altijd leuk in een ‘nieuwe’, andere stad en Fem vindt dat ook. We lopen 5km met weer flinke wat klimmen. Het is in de ochtend nog lekker fris. Later deze dag is het 28 graden, wat echt warm is. Na het ontbijt gaan we eerst nog even rustig in de zon liggen, bij het zwembad, om vervolgens het bekendste trammetje te nemen naar Castelo de São Jorge. We staan lang in de rij want er zijn meer mensen die ook met deze tram willen. We wachten en uiteindelijk stappen we in. Het blijft toch altijd leuk zo door de stad te gaan. Als we boven komen staat er echt een heel lange rij om het kasteel in te gaan. We twijfelen even maar besluiten er niet in te gaan staan. We kopen een ijsje en genieten van het uitzicht bij Jardin Júlio de Castilho waar een saxofonist staat te spelen en het uitzicht waanzinnig is!
In de avond eten we heerlijk en slapen we als roosjes.

Op dag 3 slapen we uit. Lopen we naar het park en eten we in het zonnetje op het terras. Winkelen we nog wat en bekijken we nog wat leuke plekjes. Wat een leuke dagen hebben wij zo samen gehad! Echt genieten en ik voel me gezegend dat ik dit mijn dochter mag geven. Herinneren voor altijd.

Fijne zondag !