Laatste week

Laatste week


Laatste week.

Ik begin even bij het begin. Vorige week zondag. Er stond 20km op het schema en daarbij schreef mijn coach “zonder piepen”. Ik liep steeds 1800 meter hard en 200 meter wandel. Samen met mijn man om 8:30 uur de deur uit en ik ben eerlijk als ik zeg, het viel me alles mee. Ik kon de blokjes van steeds 2km mooi weg zetten en het was pas bij laatste twee dat ik dacht, nu is het leuke er echt wel wat af. Ondanks het steeds 200 meter wandelen deed ik er 2.15 over. Een gemiddelde van 6.43 en ook dat viel me nog enigszins mee.

Daarna snel douchen en wat eten en door naar het werk in de winkel. Rond 15:30 uur ontvang ik een Whatsappje dat precies acht weken na mijn oma mijn opa helaas ook is overleden. Ik ben even stil en al snel vind ik een gevoel van rust. Opa had hartzeer en wou niets liever dan naar oma toe. Het ging allemaal sneller dan gedacht, verdrietig, maar het is goed.

Deze laatste week voor we op vakantie gaan was al vol en nu volledig vol. Mijn dochter neemt afscheid van de basisschool en daarmee ook wij. Geen kinderen meer op de lagere school. In verband met Corona speelt ze twee avonden de musical. Als hulpmoeder heb ik deze musical wekelijks begeleid en ben ik trots op wat ze laten zien. Maandagavond als mama in de zaal. Dinsdagmiddag en -avond als steun en toeverlaat in de coulissen.

Ook krijg ik dinsdagochtend mijn tweede vaccin, Moderna en deze valt zwaar. Nadat ik dinsdag met Fem alles afsluit op de school treden ook de heftige hoofdpijnen binnen. Die nacht word ik meerdere keren wakker met het idee dat mijn hoofd uit elkaar klapt. Woensdagochtend word ik dan ook wakker met een gevoel van een mega kater/jetlag. Ik pak mijn dagelijkse dingen op, maar ergens woensdagmiddag beland ik slapend op de bank. We moeten ‘nog even’ naar de teststraat omdat de vakantie eraan komt maar mijn eerste hardloopwedstrijdje sinds Corona die laat ik die avond aan me voorbij gaan.

Donderdag is de crematie van opa. Een mooie, liefdevolle crematie. Ze zijn weer samen voor altijd, zoals het was. Een mooie gedachte om aan vast te houden.

Op vrijdag heb ik na die 20km van zondag nog geen meter hardgelopen. Ik ben nog steeds niet fit en inmiddels ben ik er ook verkouden bij geworden. Gelukkig waren al onze testen negatief dat is fijn. Ik werk de hele dag in de winkel en als ik om 18.30 thuis kom pak ik wat laatste spullen in.

De wekker gaat om 02.00 uur voor een reis van 1100km. Inmiddels zijn we aangekomen en kan de vakantie beginnen! Vandaag pak ik het hardlopen weer op. Een eerste rondje in het Franse. Heerlijk even kijken wat er dit jaar veranderd is hier.

Het was een drukke week, maar nu is er tijd voor rust en mijn gezin.