Laatste loodjes

Laatste loodjes


De laatste loodjes..

Dat was het dan, de laatste lange liep ik afgelopen maandagochtend. Gewoon op maandagochtend, een koude ochtend in november, een halve marathon.

Zonder moeite, zonder denken en helemaal alleen. Helemaal alleen zal je denken? Ja, helemaal aller. Meestal loop ik die lange met iemand. In deze marathontraining ben ik meer en bijna alles, op mijn 2x 30km na dan, alleen gaan lopen. Het gevecht met mezelf aan gaan soms is goed. Mentaal had ik veel te leren en heel wat appels te schillen met mezelf. Het hoofd werkte niet altijd mee. De gesprekken met mezelf waren soms echt om te janken. Maar deze keer bleef ik lopen en 9 van de 10 loopjes won ik het! Alleen in Etten-Leur won de stem een keer… Dat heb ik daarna weer goed gemaakt met mezelf.

Een marathon en de weg we naar toe is dus 80, misschien wel meer procenten mentaal. Mijn lijf kan meer dan ik zelf denk.

Nu een week voor die start van de Valencia marathon kan ik zeggen dat ik er klaar voor ben! Wat die dag ook gaat brengen, ik heb al gewonnen, echt zoveel gewonnen! Tijd is maar tijd. Het gevoel dat is wat telt. Dus…

Deze week nog twee keer rustig lopen en dan vrijdag gaan we. Het enige wat mij nog in de weg kan zitten zijn de hoge temperaturen, maar hè ook dat ondergaan we.

Fijne zondag