Koudegolf

Koudegolf


Koudegolf

Ik zag het al staan in de weer app en
nee niet in Nederland. Terwijl iedereen in Nederland ongeveer de warmste dagen van de maand mee maakte pakte ik mijn koffer voor een vierdaagse São Paulo, Brazilië. Herfst is het daar, maar hoe koud kan het zijn dacht ik nog. Nou best wel koud… Een jas nee, dat ga ik echt niet meenemen hoor. Achteraf was het best wel een goed idee geweest.

Als ik opsta op woensdagochtend hoor ik dat het buiten heel erg hard waait. Ik trek mijn hardloopkleding aan en jammer genoeg niemand uit mijn crew die mee gaat hardlopen. Dus ik kies voor de sportschool. Daarvoor moet je een heel klein stukje buitenom lopen. Als ik de deur open doe, die bijna door de wind weer dicht valt in mijn gezicht, ook goedemorgen, voel ik de kou. Jemig dat het bestaat hier! Echt wel koud. Ik kijk op de weerapp en zie dat het 3 graden is met een gevoelstemperatuur 0 graden. Jakkes! De vrouw bij de balie zit met een dikke jas en sjaal om. Koud hè zegt ze snel gaan sporten word je lekker warm. Blij dat ik de gym in ga met mijn topje en korte broek. Mondkapjes waren verplicht in deze gym, maar ik zie nu even niemand met kapje en vraag of deze nog op moet? Nee zegt ze gelukkig is dat voorbij. Wat fijn! Dat vond ik de vorige keer zo vervelend. 7km loop ik op de band en voor het eerst heb ik het niet eens bloedheet zoals anders hier. Mooie bijkomstigheid dus die kou.

De rest van de dag besteed ik met collega’s in de stad waar we heerlijk lunchen en natuurlijk slippers kopen. Als ik terug ben in het hotel en hoor dat het de koudste dag sinds 30 jaar is hier denk ik ‘bof ik even heb ik die mooi meegepakt.’ Grapje natuurlijk.

De terugvlucht is lang en als we landen rond 12.00 uur Nederlandse tijd ben ik best wel heel erg moe. Niet zo gek na zo een lange dag. Slapen in de middag na mijn vlucht lukt me niet, ik ben te druk met van alles en nog wat. Ik val dan ook rond 20.00 uur in een diepe slaap en slaap dan 12 uur achter elkaar.

Zaterdag neem ik even een rustdag want vandaag loop ik de Vestingloop in Den Bosch, 10km. Ik verwacht geen snelle tijd, maar wel veel gezelligheid. Rotterdam, de kwart, was mijn laatste en ergens ben ik niet meer zo fanatiek met inschrijven voor loopjes sinds en na C en dat is wel even goed. Ik heb hierna nog twee wedstrijdje staan en dan is het alweer zomervakantie. Wellicht komt dat inschrijf en loopgevoel voor wedstrijden wel weer na de zomer.

Fijne zondag