Kou

Kou


Kou

Je houdt ervan of niet… Ik duidelijk niet. Ik ben meer het type warmte en zon. Wat was het koud vorige week zondag! Samen met mijn man liep ik 10.5 km die voelde als een halve marathon en een loopje waarin ik het gewoon niet warm heb gehad. Mijn handen werden maar niet warm en mijn boven armen deze zeer van de kou. Ik had echt genoeg aan want ik weet dat ik het snel koud. Een lange warme douche na afloop was heel fijn. De 10km voelde weer eens goed en ik die niet aan goede voornemens doe spreek mezelf toe dat ik dit echt echt elke week weer moeten, doen minimaal één keer 10km.

Mijn eerste vlucht van 2024 is ook deze week. Een Houston echt super kort, slechts 24 uur daar, maar wel in lekker weer! Het is daar 20 graden. In de ochtend wel koud met 3 graden maar de zon schrijnt en de temperatuur loopt, in de middag, goed op. Meer mijn weer dus. Ik had een goed plan en dacht te gaan zwemmen in het iets wat kleine buiten zwembad. Als ik vroeg wakker word stap ik eerst de loopband op, loop 5km en trek daarna direct mijn badpak aan en gaan. Samen met een collega staan we klaar voor een paar banen. Het bad blijkt niet verwarmd te zijn en zo koud! Ik durf gewoon niet. Mijn collega helpt me met ademen want ze neemt vaker een ijsbad. Uiteindelijk dompel ik mezelf onder en vind ik dat genoeg. Het bad blijkt iets van 3/4 graden te zijn. Niet helemaal mijn ding dus! Maar ik ben een hele ervaring rijker qua koude baden.

Op vrijdag zwem ik dan mijn zwemtraining in mijn eigen bad. 2km en die gaan super lekker en wat is het water lekker warm! Ik houd mij ook aan mijn gedachtes van afgelopen zondag, iedere week een 10km en loop een hele fijne 11km! Het gaat dus weer, qua sporten, de goede fijne kant op. Vandaag fiets ik lekker warm binnen op de Tacx.

Aankomende week ben ik ook nog lekker thuis en hoop ik dit fijne sportgevoel voort te kunnen zetten.

Fijne zondag!