Kort maar krachtig

Kort maar krachtig


Kort maar krachtig.

Weer eens een beetje snelheid proberen te trainen deze week. Na een paar weken van blessures, vakantie en Corona dacht ik dat het daar wel weer eens tijd voor was. Vorige week zondag testte ik nog even mijn duurvermogen op een langzame duurloop van 15km. Dat ging redelijk goed, al waren de laatste twee wel warm.

Een interval op dinsdag met steeds 1 minuut vol en 4 minuten wat rustiger die bijzonder goed gingen. Op woensdagavond loop ik met mijn man, die al weken niet gelopen heeft in verband met een voetblessure, gaan we het weer eens proberen. Ik hoop dat hij met mij mee kan lopen op de halve van Zwolle in juni. 5km lopen we en elke kilometer gaat hij steeds een beetje sneller en zo lopen we een mooie oplopende vijf.

Dan vlieg ik donderdagochtend naar Curaçao. Het is zeker vijf jaar geleden dat ik daar was. De vluchten zijn vaak druk en vol en zo ook deze keer. Meer dan 400 mensen vlieg ik naar het eiland. Voor mij is het daar een heel korte stop, slechts 23 uur. Donderdagavond even een drankje op het strand met een heerlijk zomers bries door mijn haren. Het voelt even heel even als vakantie, maar ergens ben ik ook in de war, omdat ik heel lang denk dat het tijdsverschil maar vijf uur is terwijl het er zes zijn. Wat mij dus een uur te vroeg uit bed liet gaan en een uur te vroeg bij de receptie brengt voor een kaartje voor de gym.
‘Is het nog geen 6 uur dan’ vraag ik?
‘Nee, schatje het is 5 uur…’
Okay, lekker dan een uurtje kostbare slaap vergaan maar hè ik haal wel alles uit deze 23 uur hier!

Even ontbijten op het strand na mijn half uurtje hardlopen en dan nog even twee uurtjes genieten van de zon. Dan nog anderhalf uur slapen voor ik weer terug ga. De drukke vlucht met wederom meer dan 400 passagiers brengt mij op zaterdagochtend terug op Schiphol.

In 47 uur uit en thuis Curaçao. Dat moeten we niet elke week doen. Daar krijg ik een lichte error van in mijn hoofd.

Liefs en fijne zondag.