KLM hardloop feestjes

KLM hardloop feestjes


Als de vakantie voorbij is en hardloopfeestjes!

Op maandag stapt Fem al vroeg op haar fiets, groep 7 wacht! Een mooi nieuw schooljaar en een belangrijk schooljaar gaat van start. Vol vertrouwen zwaai ik haar uit. Jelle is nog een dagje vrij. We gaan samen op de fiets naar Vleuten. Hij heeft een nieuwe “grote mensen” fiets en op deze moet natuurlijk goed geoefend worden. We eten samen een broodje en fietsen weer terug.

De hockey voor Fem is ook weer opgestart. Een nieuwe club een nieuw team. Even voor 4 uur zet ik haar af in het Maximapark en ga ik zelf mijn looptraining doen. Beetje verkeerd ingeschat qua kleding keus loop ik mijn interval, wat is het warm! De zon laat nog even zien dat ze de baas is. Intervallen is al even geleden en de 6x 1min / 2min is pittig, maar ik loop ze redelijk strak.

Dinsdag breng ik even 180 mensen naar Londen in de vroege ochtend en ook weer 180 terug naar Amsterdam waar ik zelf ook weer afstap. Als ik rond 13:30 uur thuis kom is ook Jelle gestart aan zijn eerste schooldag op het voortgezet. Helemaal hyper komt hij rond 16 uur weer aangefietst ik geloof dat het leuk was.

Woensdag vlieg ik naar Abu Dhabi.Een relatief korte vlucht van 5 uur en 55 minuten. Een gezellige crew en ik spreek mijn wens uit om de Grand Mosque (Sjeik Al Zayed Moskee) te bezoeken. Twee lieve collega’s zien dat ook wel zitten en we besluiten de volgende dag te gaan. Met een tijdsverschil van plus 2 uur met Nederland stap ik om 7 uur (NL tijd) mijn bed uit om te gaan hardlopen. Buiten is deze keer echt geen optie, het is 45 graden. Jammer want ik vind het hier buiten wel leuk. De loopband dan dus maar. 7km met 2 versnellingen van 500 meter. Niet indrukwekkend en precies goed voor vandaag. Ik doe nog wat buikspieroefeningen en vind het voor vandaag wel prima zo. Op mijn kamer bestel ik het roomservice ontbijt en dan om 11:30 stap ik met de 2 collega’s de taxi in om naar de Mosque te gaan.

Als we eraan komen ben ik meteen onder de indruk. We krijgen alle drie een lange jurk aan. Een rode krijg ik maar ik vind de blauwe eigenlijk mooier en mijn collega de licht bruine. Met wat moeite ruilen we van kleur. De vrouw is niet echt onder de indruk van onze voorkeuren maar wij zijn blij! Ondergronds lopen we gangen door en uiteindelijk komen we met de roltrap naar boven en daar staat hij... Wauw prachtig! Niet in woorden te beschrijven zo groot, zo mooi. Echt een 1000 en 1 nacht gevoel. We lopen rond, maken mooie foto’s en dan na een uurtje gaan we weer terug. Prachtig! Ik had het echt niet willen missen. Zo zet ik weer een vinkje bij een high light.

Vrijdagochtend land ik weer op Schiphol en super fijn, “jet” is ook weer met mij mee gereisd. Ik slaap in de ochtend en in de middag kom ik niet verder dan de bank. Heel productief dus.

KLM bestaat in oktober 100 jaar! 100 jaar, dat is reden voor een feestje en wat denk je...? Ze kozen onder andere voor een hardloopfeestje! De KLM Centennial Run. Daar doe ik natuurlijk aan mee. De start is vroeg ik, moet er al om 8.00 uur zijn. Ik krijg een tof shirt, ontmoet gezellige collega’s en we gaan het vak in waar het al druk is. Het startschot gaat om stipt 9 uur, maar het is druk dus we moeten wachten en het duurt even voor we dan ook echt mogen! Druk en smalle paden betekend easy lopen en wachten tot het rustiger wordt. Ineens staan we stil... Een grote diepe plas, daar wil niemand door heen rennen dus ja het duurt weer even voordat we daar voorbij zijn. Pas na een kilometer of 5 is de massa verspreid en kan ik door lopen. Een leuke route volledig door het Amsterdamse bos. De finish is weer bij het KLM hoofdkantoor en ik neem mijn prachtige medaille in ontvangst. Deze had ik echt niet willen missen hij is echt te leuk! Ondanks “Jet” jetlag die mij geen seconde uit het oog verloor liep ik een redelijke 10km. Het was voor mij geen wedstrijd maar een super gezellige social run.

Bedankt KLM