Kleine kadootjes

Kleine kadootjes


Kleine kadootjes

Ik mocht weer, en als ik mag dan geniet ik! Op donderdag ben ik al druk bezig met het inpakken van mijn kleine trolley. Wat neem ik mee en wat trek ik aan? Het is in Madrid 27 graden, de zomer is er, sinds twee weken, ingetreden hoor ik later. Mijn zomerkleding ligt ver achterin mijn kast want de zomer in Nederland is nog ver te zoeken.

Op vrijdagochtend gaat mijn wekker om 6.00 uur, maar ik ben al wakker. De nacht voordat ik me vroeg moet melden op Schiphol slaap ik meestal onrustig, zelfs na al die jaren went dat nooit. Om 8.00 uur meld ik mij aan om vervolgens een Corona test te doen. Wat standaard is voor elke vlucht. Ik test negatief wat ik ook niet anders gedacht had maar toch fijn om te weten. De vlucht is 2 uur en 5 minuten en rond 11.30 land ik in Madrid. Bij het openen van de vliegtuig deuren voel je dat het zomer is.

We rijden naar het hotel en krijg mijn kamersleutel. Ik kleed mij meteen om. Korte broek en een topje, klaar om te gaan! Madrid, ik ken er redelijk de weg. Ik liep er in 2017 mijn 10de officiële halve marathon. Met het buiten zijn zijn, anders dan bij ons, de mondkapjes ook verplicht. Als individueel sporter mag deze wel af, maar zodra je stilstaat moet hij op. Madrid kent vele stoplichten dus ik hang hem verstandig onder mijn kin als ik hardloop. Ik wil geen boete riskeren. De stad is lekker levendig. De terrassen zitten vol en de zon schijnt fel bovenaan de lucht. Wat een kadootjes is dit!
Wat ben ik een bofkont en zo voelt het echt. Ik loop 5km en wauw, heerlijk om weer een keer lekker te zweten.

In het hotel spring ik vol energie de douche in want mijn collega’s zitten in de stad op het terras en vragen waar ik blijf. Nog geen 30 minuten later stap ik een uber in en schuif gezellig aan op het terras. Mensen zijn vrolijk en de sfeer is zo fijn, zo heerlijk Spaans. Ik hou van Spanje! We eten heerlijke tapas en dan stappen we rond 19.30 weer een uber in naar het hotel want de volgende ochtend gaat onze wekker alweer om 3.30 uur. Het hoort erbij. Ik val direct in slaap, want ja na een dag alles eruit halen wat erin zit ben ik moe.

Als ik zaterdagochtend om precies 8.00 uur land op Schiphol kijk ik met een grote glimlach terug op deze korte maar heerlijke reis! Deze pakken ze niet meer af... Op naar de volgende, al volgende week zaterdag! Houston Baby! Op naar meer kleine kadootjes.