Kerstmis

Kerstmis


De dagen voor kerst zijn anders dit jaar, net zoals alles anders was dit jaar. Ik help in de modezaak waar ik twee dagen mee werk met alle online en telefonische bestellingen. Normaal zou de winkel wat drukker zijn met mensen die nog wat laatste cadeautjes komen kopen of een leuke outfit voor de kerst.

Ik herstel snel van mijn halve marathon van vorige week. Gelukkig nergens last van en geen pijn in de knie. Op maandag loop ik een fijn rondje los en ook dat alles voelt heel goed.
Dus ik pak mijn schema weer op. Geen doelen voorlopig, maar gewoon weer lekker verder lopen en sterk blijven.

Zoals we al jaren doen lopen we op eerste kerstdag een rondje hard. De zon schijnt en het is opvallend rustig op straat. We komen wel geteld vier auto’s tegen en geen hardlopers. Een paar mensen op de fiets en dat was het! De rest van de dag relaxen we lekker en eten we bij mijn ouders. Wij met z’n vieren, maar met een dochter onder de 12 dus eigenlijk dus met z’n drieën. Netjes volgens de regels.

Op tweede kerstdag gaat Fem met mij mee voor een rondje hardlopen. Dat was al weet even geleden. Altijd fijn en gezellig als die kwebbel naast me loopt. Inmiddels is een tempo van 10km per uur voor haar een makkie.
4km lopen we en dan vinden we het genoeg, want vandaag geen zon, maar een harde koude wind! Een derde kerstdag dit jaar is een mooi cadeautje om lekker nog een klein rondje extra te lopen deze week. Eens kijken of ik een droger moment vind vandaag en niet weg waai!

Geniet van je zondag
Liefs Frouke