Jumpen!

Jumpen!


Kangoo Jump
 
Schreef Stans niet vorige week nog dat iedere week nauwelijks verschilde van de vorige, deze week is het qua blog wel een beetje anders. Deze week schrijven wij, Frouke en Stans niet ieder een eigen blog, maar schrijven we een keer samen. In haar vorige blog lichte Stans al een tipje van de sluier op, over de te gekke jump workout die ze deed, maar daar was ze niet alleen. Nee, we waren er samen. Het was voor ons de tweede keer dat we zo´n gave workout mochten doen. Eind september trokken we voor het eerste de kangoo jump schoenen aan en het was toen al duidelijk dat we dit niet de enige keer zou zijn.
 
In een prachtige mooie, grote en vooral lichte zaal, midden in het centrum van Hilversum, bereiden we ons voor op een uurtje vol energie. Vol power en vol pit. De kangoo jump schoenen hebben iets weg van een skischoen en een stevige schaatsschoen. Daaronder is, over de lengte, een grote veer bevestigd. Zodra je ze aan hebt kun je eigenlijk al niet meer stil blijven staan en moet je gewoon in beweging blijven. Je wil ook gewoon bewegen!  

De muziek gaat aan, en we weten van de vorige keer dat deze pas over een uur uit gaat. Full power een uur lang een mega HIIT workout gaat van start. Jamila, onze trainster, gooit er nog wat extra energie in en begint met de opbouw van de choreografie. In kleine stapjes, met veel herhalingen, bouwen we langzaam naar een langer dans- en springontwerp. Hierin trainen we niet alleen onze benen,  maar ook onze armen, billen en core worden niet vergeten. Zweten tot de max gewoon!
 
Met wat kleine drinkpauzes vliegt het uur voorbij. Wat een heerlijke workout is dit toch. Het kost je energie, maar de energie die je voor terug krijgt is zoveel groter. We stuiteren nog de hele dag. Wat een heerlijk begin van het weekend zo op zaterdagmorgen.
 
Natuurlijk waren we niet alleen met z’n twee. We waren in totaal met tien fanatiekelingen. Ook de dochter van Frouke, net zo’n sportbeest als haar moeder, doet mee. Hoe leuk is het dat deze workout ook echt meegedaan kan worden door echt iedereen? Je bepaald zelf hoe hoog je springt, hoe vol je er in kunt gaan en als je de choreo wat lastig vindt, in de combi armen en benen, kun je deze heel makkelijk voor jezelf aanpassen zodat je armen en benen het wel helemaal snappen wat ze moeten doen.