Hotel quarantaine 5km

Hotel quarantaine 5km


Hotel quarantaine 5km.

In mijn vorige blog schreef ik dat ik weer mocht! Zwetend en puffend in mijn warme uniform kom ik met druppels op mijn bovenlip aan op Schiphol. Gelukkig is het daar lekker koel. Het is vrijdagavond en ik mag, deze keer als passagier, met mijn crew mee naar Bangkok. Zittend, dus is de 11 uur lange vlucht geen straf. Ik wat films en slaap ik een paar uur en dit alles met een mondkapje op. Ook tijdens het slapen dat is wel even wennen.

Aangekomen in Bangkok gaan we door veel controles en in het hotel zeg ik mijn collega’s gedag want de aankomende 24 uur mag ik mijn kamer niet verlaten. Daar was ik op voorbereid. Ik bestel roomservice, slaap en kijk Netflix. Deze eerste 24 uur gaan eigenlijk best snel voorbij, heerlijk!

Op zondag vlieg ik van Bangkok naar Manilla. Deze keer met een vliegtuig vol met vracht en op de terug weg wel met passagiers. Deze vlucht doe ik wel werkend. Het is een groter vliegtuig dan die van gisteren en dus is er meer crew nodig. Daar waren ik en mijn collega dus voor mee.

De tweede 24 uur gaan in op mijn kamer waar ik wederom niet uit mag... Na een goede lange nacht slaap heb ik nog minstens 7 uur te gaan voor ik naar huis vlieg. Ik kijk nog wat series en dan begin ik toch onrustig te worden. Het liefst zou ik gaan hardlopen maar ja... Ik trek mijn sportkleding aan en begin aan een workout van Less Mills. Na 25 minuten ben ik dat zat en denk ik dat ik best wat kan hardlopen in mijn kamer. Hoe lang zou het stuk van het raam naar de deur zijn? Ik heb alleen geen hardloopschoenen bij me want ik mocht mijn kamer niet af en heb, mede daardoor, gekozen om te reizen zonder koffer en alleen handbagage mee te nemen. Dan maar op mijn sokken! Na heel wat heen en weer rennen denk ik ‘ik maak er een kilometer van’, maar ik loop best lekker en daag mezelf uit. 5km op een hotelkamer moet kunnen toch?

Beetje gek maar ik volbreng die 5km en ik moet gewoon om mezelf lachen. Ik weet nog dat ik het bericht zag van een Italiaan die een marathon op zijn balkon liep tijdens de Corona-quarantaine. Bizar maar waar! Het doet iets met je, de wil om te lopen als het niet kan. Dit was, by far, mijn meest bizarre 5km ooit!

Als ik dinsdag weer thuis ben lukt slapen niet door de warmte. De hele dag dobber ik wat in het bad in de tuin. Okay, geen straf! En als ik woensdagochtend met mezelf afspreek nu ga ik echt om 6.00 uur mijn bed uit om te lopen druk ik toch de wekker uit... Slaap is ook belangrijk! De sportschool heeft een loopband en daar loop ik die ochtend nog 7,5km op tempo op. Jammergenoeg is het ook daar lekker warm. Ik hou van warm weer en van de zon maar heel even kijk ik uit naar wat koelere dagen.

Vrijdagavond vraag ik aan mijn dochter of ze mee gaat hardlopen? Ze zegt ja en zo gaan we. 5km op een lekker rustig tempo, maar ze loopt lekker door en tikt zelfs de 6km aan. Trots! Bij huis vraag ik haar of ze het goed vindt als ik nog even door loop. Al dagen loop ik minder fijn en deze avond eigenlijk weer eens lekker. Ik maak er 11km van en dat geeft een fijn gevoel.

Het was een bewogen, iets wat gekke week, waarin ik besef dat ik blij ben dat ik vrij ben. Vrij om te bewegen en buiten te kunnen zijn. Maar ook de week waarin ik hoop dat er geen mega tweede golf komt... En een week waarin ik weer wat extra voorzichtig ben geworden. Dat was ik al, maar nu let ik toch weer wat extra op.

Fijne zondag en be safe.