Het haasje

Het haasje


Het haasje

Vrijdagavond was ik het haasje. Haar eerste keer 5km en het liefst onder die 30 min. Gaan we doen! Mijn nichtje van 19, die na een knieoperatie weer aan het handballen is, af en toe ook hardloopt en daar dus een doel van had gemaakt. Ik loop wel met je mee zei ik enthousiast. De loop door Houten werd het en we schreven ons in. Ik had er wel, eerder wel eens, de 10km gelopen. Een kleinschalige loop maar goed geregend. Startnummer met medaille voor en dat voor €6,50 nou ouderwets leuk.

Zenuwachtig is ze en ik voel toch ook wel die startvak kriebel. We gaan van start en we lopen meteen lekker weg. Het is best warm en dat nog om 19:30 uur. Rondjes van 5km, ik ben er gek op. Dus ik praat haar er lekker door heen. Na 3km wordt er nog weinig terug gezegd en ik begin aan mijn ‘je kunt het’ gedeelte. De laatste kilometer gaat in en die duurt lang… We zien de finish en de klok op 28.57. Echt een prima tijd en een mooie sub 30.

Ik denk dat we nog een keer samen gaan en wie weet wel een 10km? Nu ik deze blog schrijf stap ik zelf bijna de auto in naar Zwolle voor mijn eigen, toch best wel, uitdaging. De halve marathon. Deze keer geen tijdsdruk wel een rustige pace, constant en een uitlopen doel. Volgende week vertel ik daar alles over!

Fijne zondag