Happy Runner

Happy Runner


Love Running

Wat heb ik genoten! Op zaterdag kom ik aan ik Calgary na een rustige vlucht. We vertrekken om 12.30 uur en komen aan om 13.30. Met een tijdsverschil van -8 uit lijkt de tijd dus even stil te heb gestaan. Een lange middag is het want mijn lijf zegt, SLAPEN! Ik hou het vol tot 19.00 uur locale tijd, 03.00 uur ‘s nachts Nederlandse tijd.

Na een onrustige nacht word ik al om 6.00 uur wakker. Het wordt pas om 8.15 uur licht hier en heb met twee van mijn collega’s om 7.30 uur, in de lobby, afgesproken om te gaan hardlopen. Ik check nog even de weerapp en ja het is koud! -13C! Gelukkig heb ik warme kleding mee en ik trek 3 laagjes aan plus een bodywarmer. Mijn favoriete hoofdband mag ook weer een keer op en mijn handschoenen gaan aan.

We vertrekken stipt om 7.30 en lopen richting de rivier. Ergens ben ik blij dat er twee collega’s mee gaan. Het is nog zo donker in de stad, maar ook omdat ik deze keer gewoon eens niet zelf hoef na te denken waar ik loop en hoe ik weer terug kom. Het wordt heel langzaam licht en de lucht begint prachtige kleuren aan te nemen. Vanaf de andere kant van het water zie je de sky line van Calgary stad. Wat een prachtige maar of zo koude ochtend is dit! We lopen langs het water en de zon komt op. We blijven even staan op de brug om even lekker te kijken naar deze mooie ochtend. Echt warm heb ik het niet gehad deze loop, maar het was het allemaal waard. Na 8km kom ik terug ik het hotel en pak ik een lange, warme douche.

De volgende ochtend herhaal ik deze ronde nog een keer. Deze keer wel alleen, ik krijg mijn collega’s helaas niet nog een keer mee. Maar weer geniet weer volop. De foto’s zeggen denk ik wel genoeg.

Voor mij is dit het ultieme gevoel van vrijheid! Dat is wat hardlopen doet.

Liefs Frouke