Happy hour

Happy hour


Happy hour!

Japan, nog niet eerder was ik er. Al jaren vlieg ik de hele wereld rond en gek genoeg bleef Japan altijd open staan voor mij. De laatste jaren was het een iets bewustere keuze om daar niet heen te gaan omdat het daar aardbeving gevoelig is. Na mijn ervaring in Ecuador, met een aardbeving van 7.6, koos ik dus jaren voor veilig. Tot afgelopen maandag.

Ik vloog naar Osaka, een van de grootste steden in Japan. Met een busrit van ruim een uur van de luchthaven naar het hotel heb ik een inniemini indruk gekregen van de immens grote stad! Veel, mega hoge gebouwen en veel, heel veel mensen die keurig op afstand van elkaar door de stad lopen en bij de stoplichten staan. Netjes met mondkapjes op. Een tweede golf is hier gespaard gebleven en mede door dat wij, in Nederland, nu code ROOD zijn mogen wij het hotel wederom niet verlaten. Echter mag ik mij vrij in het hotel bewegen.

De gym bijvoorbeeld is gewoon open. Hardlopen en sporten moet daar wel met mondkapje op. Ik neem dat voor lief en train lekker op de loopband. Eerlijk, ik heb geen last gehad van mijn kapje.

Het eten is hier heerlijk! Ik hou van de Japanse keuken en eet dan ook heerlijk tempura groentes en een veelvoud van de heerlijke gyoza. Na deze reis weet ik zeker dat ik hier nog een keer terug kom, dan in betere tijden! Niet eens voor een rondje hardlopen want ik denk dat dat buiten nog een uitdaging wordt in deze stad, maar wel om een betere indruk te krijgen van Japan en zijn culturen.

Thuis gekomen slaap ik veel en lang. Het tijdsverschil en de jetlag slaan in als een bom! Ik moet zeggen dat ik in deze tijd van het jaar altijd wat moeite heb en zeker nu de afgelopen nacht de klok ook nog verandert met het uur. De donkere dagen maken het net allemaal wat minder aantrekkelijk. Andere jaren heb ik hier nog meer moeite mee dan nu.

Sinds de R in de maand zit ben ik begonnen met het slikken van extra vitamine C. Ik eet meestal gezond en probeer echt mijn groente en fruit te eten, maar in combinatie met de nachtvluchten en het slaap tekort merk ik dat mijn lijf iets meer nodig heeft. Ik kwam in contact met Orise vitamines en zij raadde mij aan om om de dag vitamine C bij te slikken. Nu na ongeveer 8 weken merk ik dat ik iets beter tegen de donkere dagen kan en ik wat minder moe ben dan andere jaren. Extra weerstand in deze rare tijd is natuurlijk nooit weg!

Maar een jetlag went nooit dat is de prijs die ik betaal voor het reizen naar de andere kant van de wereld! Iets wat nooit verveeld en altijd de moeite waard is zelfs in deze beperkte tijden.

Liefs Frouke.

www.orise.nl