Half

Half


Half

Een week die anders verliep dan ik dacht. De week waarin ik 16km liep in Heerhugowaard met Monique maar daar wel twee uur voor in de auto moest zitten. Het was het waard, zeker, maar zorgde er wel voor dat ik weer weet dat ik voor mijn langere lopen iets minder tijd tussen het ontbijt en het lopen moet hebben. Of ik had in de auto nog iets moeten eten. Na 8km voelde ik mij namelijk al leeg en gelukkig had ik een gel mee, die even tijd nodig had, maar daarna wel zijn werk deed.

Op donderdag loop ik nog een kleine 5km met wat versnellingen en daarna trek ik mijn uniform aan voor een 24 uur Toronto waarbij ik mijn hardloopschoenen thuis zou laten. Dat ik zelf ook thuis zou blijven wist ik een paar uur later pas… Want na twee keer de vlucht te hebben laten vertragen reed ik naar Schiphol waar ik, toen ik het bemanningscentrum net instapte, gebeld werd dat ze de vlucht toch hadden moeten annuleren. Omdraaien en meteen weer, net voor de files, naar huis.

Jammer! Jazeker, maar eigelijk kwam het mij stiekem heel goed uit. Vandaag loop ik namelijk voor de vierde keer de halve marathon van Amsterdam! Nu dus zonder “Jet” en dat vind ik heel niet erg. Een trainingsloop wordt het voor mij als eerste echte lange duurloop naar Valencia. Zin in! Weer even wennen aan het idee dat ik zo in een vol startvak sta en daar dus mijn eigen pace moet gaan lopen en er geen druk achter moet voelen.

Maar ook weer leuk! Amsterdam, ja sorry voor de Rotterdam liefhebbers, heeft voor mij toch wat meer betekenis. Mijn eerste echte halve marathon helemaal “alleen” liep ik daar. Maar ook een halve met Stans die we beide zo fantastisch hebben gelopen.

Mooie herinneringen dus en daar maak ik er vandaag graag nog meer bij!

Fijne zondag.