Haat liefde ...

Haat liefde ...


Haat liefde voor Egmond.

Wat heb ik met halve marathons? 26 officiƫle heb ik er al gelopen, 26 met medaille dus. Vijf jaar geleden had ik een groot doel namelijk de halve marathon van Egmond. Volgens vele de zwaarste halve marathon van Nederland. Je kan er echt van alles verwachten. Wind, hoog water, mul zand, sneeuw of regen. Met werkelijk ieder weerstype kan je hier te maken krijgen.

Vijf jaar geleden bijvoorbeeld werden we letterlijk het strand afgeblazen. Juist op mijn eerste halve van Egmond stond ik stampvoetend met tranen in mijn ogen op het strand. Hardlopen...?? Ik was nog sneller als ik stevig door zou wandelen en met het idee dat ik na dat strand nog zeker 14km door de duinen verder moest. Ik vervloekte mezelf dat ik dit ooit vrijwillig besloten had. Na een pittige tocht kwam daar dan toch die finish en de medaille welke ik jaren trots in een lijstje had!

Alle edities erna hadden zo wel iets. Het strand mul of juist de paden in de duinen vol gaten en mulzand. Te warm of te koud... Egmond heeft het allemaal een keer gehad en ook deze zondag sta ik weer aan die start van die halve die ik zo vervloek maar ook zo omarm.

Ik kan de route inmiddels dromen. Ik weet waar de zwaardere stukjes zitten, ik weet hoe het parcours loopt. Stans en ik maken er weer een mooi weekend van want we zijn al op zaterdag in Egmond en slapen daar fijn. Want ook dat maakt Egmond toch wel heel erg leuk! Een fijn vriendinnen weekend. Lekker eten en de winkels in en uit.

Dat we vandaag de halve lopen, tja ik zal wel weer ergens denken; Wie heeft mij ingeschreven en waarom doe ik dit toch steeds?! De medaille op het eind en de prachtige maar oh zo zware route geeft voldoening!

Volgende week mijn verslag en over mijn aanstaande reis naar het koude Minneapolis!

Voor iedereen die vandaag ook in Egmond start SUCCES!