Haarrijn trail run

Haarrijn trail run

Afgelopen zondag liep ik met de Angels de 8km trailrun rondom de Haarrijnse plassen. Trail is een vak apart. Ik ben een echte asfaltloper en moet dan ook eerlijk toegeven dat ik het pittig vond!

Ik startte deze middag eerst met mijn dochter op de jeugdtrail van 3km. Zoals altijd starten die kids mega snel! Ik heb dan ook serieus moeite om de kinderen bij te houden. Fem en ik starten veilig achterin en ze roept naar me; mam wat gaan ze hard!! Ik zeg iets terug van komt goed lieverd we gaan ze zo een voor een inhalen. Het eerste stuk gaat over het gras. 3 keer ga ik door mijn enkel... Zucht, steun en warm! Het wordt vandaag zeker 25 graden en de zon brandt al flink.
Fem houdt de pas erin en na 700 meter halen we het eerste kindje al in. Zo man ik word geen laatste vandaag zegt ze! Okay meis en nu volhouden! Het tempo blijft hoog voor een trail en ook voor Fem, maar ze bikkelt door en pakt af en toe mijn hand. Gezellig vind ik dat een lekker moederig gevoel krijg je daarvan. We halen zo links en rechts wat kinderen in en ik denk dat we nu ergens in het midden lopen al. We zien de finish en zoals altijd krijgt Fem dan een 2de leven en zegt ze ik ga sprinten mam! Ehmmm okay schat ik stap hier dan uit ok? En weg is ze! 3km in een gemiddeld tempo van 6 min/km dat biedt mooie tijden voor de toekomst lieverd!

Een uurtje later start de 8km. We zijn met 6 Angels en we gaan er een leuk loopje van maken. We starten net als de jeugdtrail over het gras... grrrrrrr dat loopt echt niet fijn! Maar van het gras gaan we over op mulzand, haha okay dit is trail, ik weet het maar het valt niet mee! Schoenen vol zand en het zweet dik op mijn voorhoofd want het is inmiddels echt warm geworden.
We gaan zelfs een stuk over het Haarrijn strand en we zigzaggen tussen de badgasten door! Dat moet een heel raar gezicht geweest zijn.

We komen op plekjes waarvan je niet wist dat ze zo dichtbij de stad te vinden zijn. Een prachtige route en boven al super gezellig met de meiden. We lachen, maken grapjes en foto’s, een echt Angelfeestje. De finish komt alweer inzicht. De leuke speaker haalt ons weer geweldig binnen! We krijgen een mooie medaille en lekker wat te drinken.

Een bijzonder leuke trail ervaring!
Maar mijn liefde voor asfalt blijft...
Daarom start ik deze zondag gewoon weer op asfalt, deze keer de 8km van de TCS Amsterdam marathon.

Aankomende week ga ik 2 bijzonder leuke dagen beleven in Oostenrijk waar ik onder andere het hoofdkantoor van Anita mag bezoeken en nog heel veel andere leuke dingen ga doen!

Daarover volgende week uiteraard meer!