Go Go Elliptigo

Go Go Elliptigo


Go go elliptigo

Daar waar mijn blog vorige week stopte pak ik hem nu weer op. Zondagochtend en de zon schijnt! Het wordt een prachtige nazomer dag. Ik stap de auto in richting Stans en we rijden samen naar de Oostvaardersplassen. De outfit die we eerder deze week al met de post kregen dragen we allemaal vandaag, 20 Anitameisjes! Anders dan anders, dat wel, want we houden ons netjes aan de Covid-regels. De activiteit is buiten en dat maakt het al iets makkelijker.

Wat gaan we doen? Ze staan al klaar op een rijtje, de elliptigo’s. Nog niet eerder gedaan, maar iets in mij zegt me dat ik dit wel kan. Het lijkt qua beweging heel erg op hardlopen en dat kan ik! Een klein test ritje en dan gaan we door de natuur van de Oostvaardersplassen. Prachtig is het hier! Ee gaan er wel 33km door en omheen. Eerlijk ben ik als ik het na 15km de wind tegen wel wat zwaar begin te vinden. Gelukkig krijgen we de laatste 11km volle wind in de rug en dan gaan we hard, heel hard! 31km per uur, wauw gaaf!

Heerlijk genoten van deze tocht en de dames, maar wat is het nou eigenlijk die elliptigo? De quote van Run2goputten is;
Zitten kan altijd nog! Overduidelijk dat er geen zadel op zit. Wat is elliptisch fietsen? De Elliptigo is een combinatie van hardlopen, fietsen en crosstrainen ineen. Het is een leuke en effectieve manier van trainen en bovendien low-impact doordat je geen schokbelasting hebt op je gewrichten. Dit betekent dat je met de meeste blessures pijnvrij kunt (blijven) sporten.

Zelfs na die 33km had ik de dag erna geen spierpijn en dat verbaasde mij wel. Ik ging dus op maandag ook gewoon weer hardlopen en met een 8,5km met tempo stukjes kwam ik weer tevreden thuis.

Ook pakte ik de sportschool weer op. Lekker bodypumpen en daar had ik dan ook wel wat spierpijn van vrijdag. Dat voelde stiekem wel lekker.

Kortom een lekkere sportieve week!