Gedeelde smart...

Gedeelde smart...


Gedeelde smart...

Mijn week begon met een bezoek aan de orthopeed in het Annatomie ziekenhuis in Utrecht. In Oostenrijk was ik natuurlijk al bij een orthopeed geweest, maar met toch lichte spanning ging ik naar deze afspraak. Goed voorbereid met mijn MRI en röntgenfoto kwam ik daar aan. Deze werden bekeken en ook bekeek hij mijn knie. Voor het eerst in 2 weken boog ik mijn knie tot ongeveer 90 graden. Verrassend genoeg redelijk pijnloos. Hij deed nog wat testjes en al snel kwamen zijn bevindingen. De binnenste knieband is ingescheurd, niet afgescheurd, maar ingescheurd. De meniscus lijkt gezond.
Opgelucht? Ja want meteen zei hij dat mijn knie brace, welke nog op bewegingsvrijheid van 30 graden stond, op vrij mocht. Dat betekend meer vrijheid met lopen maar dat ik hem nog wel 4 weken, dus in totaal 6 weken, om moet overdag.

Het herstel gaat redelijk. Naar mijn gevoel natuurlijk veel te langzaam. Wat ik vorige week al schreef, ik ben geen stilzitter ik ben het type onrust. Op woensdag ga ik naar de fysiotherapeut en deze geeft mij oefeningen en ik vraag hem wanneer ik weer mag hardlopen? Natuurlijk weet ik dat dat echt nog niet kan maar ja ik vraag het toch! Dat gaat echt nog wel even duren zegt hij. Wel mag ik waarschijnlijk volgende week voorzichtig op de crosstrainer. Voor deze week mocht ik naar de bodypump om mijn armen, rug en core te trainen. Even was ik blij dat ik weer in de sportschool was. Terug op een plek waar ik graag kom. Dat ik een kwart van de les niet mee kan doen neem ik voor lief.

Dan komen de ene na de andere afgelastingen binnen van marathons en ook onze halve marathon in Malaga... Corona, het zat er al aan te komen ons land wordt er ook door getroffen. Vele van ons zullen balen dat de loop waarvoor je hard aan het trainen was niet door gaat. Maar bedenk dan even dat jij gewoon kan hardlopen en dat ik nog wat langer op de bank zit. Wel haal ik daar natuurlijk wat positiefs uit want bijna alles wordt nu verplaatst naar het najaar en dat geeft mij mogelijkheden om toch deel te nemen! Een klein gelukje bij een groter ongeluk dus, of iets met gedeelde smart...

Hoe het verdere verloop in Nederland zal gaan is afwachten maar met het uur komen er meer besmettingen bij. Voor nu zeg ik BE SAFE. En luister vooral naar de adviezen die gegeven worden.
Elke minuut lijkt er iets te veranderen... mijn baan bijvoorbeeld hoe het verloopt en wat er gaat gebeuren weet niemand.
Ik blijf het zeggen kies voor je eigen gezondheid en wees lief voor elkaar.

Liefs Frouke