Fris

Fris


Fris

Na weken kwakkelen, ziek zijn en mij niet helemaal top voelen was dat deze week eindelijk weer eens anders. Ik voelde me fris, net zoals de temperatuur buiten. Sneeuw, ben er geen fan van alleen als je erop kan skiën natuurlijk, maar we kregen een pakje en ik dealde er maar mee. Zwemmen kan altijd ook met sneeuw dus deze week was ik drie keer in het chloorwater te vinden. Op maandagavond samen met mijn dochter die graag nog wat wou oefenen voor ze bij schoolzwemmen voor een cijfer ging zwemmen. Schoolzwemmen klinkt ouderwets al vind ik het wel leuk dat ze op de middelbare school van mijn kinderen in de derde klas met gym 12 weken elke week een keer zwemmen. Twee banen borstcrawl moeten ze dan doen voor een cijfer. Fem, mijn dochter, kan het best goed en ik help haar nog wat met ademen en het keerpunt. Gezellig zo en ik zwem zelf snel 1 kilometer tussendoor.

Op dinsdag loop ik 50 minuten in de krakende sneeuw onder mijn voeten. Het is gelukkig niet glad en stiekem vind ik het best wel lekker even zo. Toch een beetje dat wintersport gevoel al.

Op woensdag zwem ik met Stans mijn ouder vertrouwde zwemmaat. Zij mag alleen maar achter mij zwemmen want ze is vele malen sneller dan ik. Aflopende zwemmen we van 500 meter naar 100 meter. Totaal 1500 meters.

Op donderdag de wekelijkse 10 of meer kilometers. Het werden er 10, net in het uur met een heel heel fijn zonnetje erbij. Echt genieten!

Vrijdag duik ik, deze keer alleen, weer het bad in. 2500 meter wat mijn zwem totaal deze week op 5km zet. Nog niet eerder zwom ik zoveel al denk ik dat het nog wel zal toenemen als straks de triathlon dichterbij komt.

Een interval op zaterdag en wat is het koud! Even twijfel ik of ik door ga met lopen of terug ga naar huis. Tranen van de kou over mijn wangen en mijn vingers nemen langzaam afscheid van mijn lijf… Niet eerder deze dagen had ik het zo koud! Het één minuut wandelen tussen de series door maken het er niet warmer op. Na 45 minuten ben ik weer thuis en is een warme douche heel erg fijn.

Vandaag stap ik mijn warme fiets op zolder weer op voor wat pre-flight fietskilometers. Ik vlieg vanavond naar de USA waar ik morgen nog een trainingsloopje doe.

Een pittig weekje qua sport maar ik voel me dus heel fris! En dat is fijn.

Fijne zondag