France

France


France

Al een week zijn we ik het Franse. Het voordeel van als eerste vakantie hebben is dat de camping nog lekker leeg is. Het is warm, heel warm maar we klagen niet!

De ochtenden zijn het fijnste als het nog maar een graad of 20 is en wij vroeg opstaan en gaan hardlopen of fietsen. Vakantie is dus geen uitslapen maar de minste warme uurtjes goed benutten. Hardlooprondjes zijn fijn als het op straat nog zo stil is en de zon net op is.
Het is hier prachtig. De uitgestrekte wijn velden en het zicht op de Mont Ventoux.

De Mont Ventoux, die grote kale berg. Aanstaande dinsdag staat hij op ons menu. Samen met mijn dochter en Stans gaan we het proberen. Mijn eerste “col” is pas sinds afgelopen donderdag een feit. De col de Propiac, een best al pittige klim die wij combineerde met eerst de berg richting Faucon. Een klim van zo’n kilometer of 14. Voor ons niet ervaren fietsers een beste. Toen ik eindelijk boven was besloten mijn klikschoenen niet los te gaan… En BOEM daar lag ik, niet al te charmant, op mijn linker bil. De reden waarom ze niet los gingen was al snel duidelijk, de plaatsjes onder mijn schoenen zaten los! Dus ik kon draaien wat ik wou, ze gingen niet los. Gelukkig, en ja ik weet nog steeds niet zo goed waarom, maar Stans had een schroevendraaier mee. Ik zette mijn kroontje rechtop, bekeek even de schade en we stapte weer op. Een rit van uiteindelijk 25km.

Of ik de hele Mont Ventoux op fiets dat weet ik nog niet zo zeker, maar ik ga een poging wagen om te zien hoe ver ik kom.

Voor nu is vooral stil blijven liggen en water drinken het beste wat er is. De aankomende week blijft het hier nog minstens 38 graden. Maar hè we klagen niet.

Fijne zondag