France

FranceFrance

Hier ik het Franse is het goed toeven. Als ik zo naar de weerapp op mijn telefoon kijk geloof ik dat het weer in Nederland niet al te best is. Op een paar niet noemenswaardige buitjes hier is het prachtig en vooral warm weer.

Ik ruil mijn hardloopschoenen na een lekkere loop op maandag op dinsdag in voor mijn wandelschoenen. Vorig jaar besloten Stans en ik dat we die kale berg eens op moesten wandelen. Niet meteen het meest ingewikkelde pad wat we kiezen, maar ook zeker niet heel makkelijk. Na mij skival, ja daar is ie weer, heb ik een angst voor alles waarbij je kan weg glippen. De eerste 2,5km van het GR4 pad zijn door het bos en gaan omhoog maar die zijn prima te doen. Pas als het pad verandert in witte stenen neemt mijn angst wat toe. We raken heel even de weg kwijt omdat we denken toch echt niet daar naar boven te hoeven klimmen. Door die extra meters zien we wel wat wilde zwijntjes hard naar beneden rennen. We draaien om en moeten toch echt daar naar boven. Klimmen dus!

Ik probeer gewoon te focussen en het lukt zonder al te veel angst. De laatste 700 meter zijn flink omhoog en dan zijn we na 5km op de top. De kale berg is beklommen! Via hetzelfde pad gaan we weer naar beneden waar ik veel minder angst ervaar. Nieuwe doelen worden meteen gemaakt, volgend jaar het hele pad vanaf Malaucene? Die is 21km.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Iets wat ik nog niet eerder bedacht bedenk ik nu, een racefiets. Ik die fietsen niet echt hoog op mijn lijstje heb zou misschien dan toch ook eens willen fietsen hier in het Franse! Daar ga ik mij eens op oriƫnteren de komende tijd.

Voor nu ligt de focus, ook al is hij nog klein en de motivatie is redelijk ver te zoeken, op de marathon. Al heeft Biden gezegd dat we nog lang niet welkom zijn in Chicago, de organisatie houdt nog een sprankje hoop. Mocht hij toch niet door gaan kies ik niet voor een marathon in Nederland. Dan houdt het, voor mij, na twee volle marathons op. De halve is dan meer mijn ding.

Nog een paar dagen genieten wij hier en dan vlieg ik naar Rio!