Europa

Europa


Europa

Ik doe het weinig en ook bewust weinig het afgelopen jaar, Europa vliegen. Het liefst trek ik één keer het uniform aan om naar een bestemming te gaan en dan weer één keer aan om naar huis te gaan. Maar een keer per half jaar “moet” je op de 737 vliegen om current te blijven en zo was het deze week mijn beurt. Vijf dagen hoppen.

Startend op donderdagavond met een Rome. Een enkele reis, dus fijn. We komen rond middernacht aan het het hotel en ik ga direct slapen. Een korte nacht van slechts zes uurtjes met de wekker om 7 uur. Want in Rome betekend hardlopen naar Vaticaanstad! Ik krijg deze keer een collega mee en we lopen samen op de vroege ochtend door het al warme Rome. 28 graden en dat al voor half 8. Ik vind het stiekem eigenlijk wel lekker. 2,5km is het lopen en als we op het Sint Pietersplein aankomen weet ik dat ik dit niet had willen missen. Lekker rustig is het nog en we maken wat foto’s. Dan lopen we terug en halen we koffie met een croissantje bij de lokale bakker. Voldaan trek ik mijn uniform aan voor dag twee.

Van Rome naar Amsterdam en dan door naar Manchester waar ik meteen, om 19:30 uur mijn bed in duik want we hebben maar een korte rust van zo’n 10 uur. Die wekker gaat dus heel fijn om 3.25 uur… Een korte vlucht naar Amsterdam en dan wederom terug naar Rome waar we rond het middaguur aankomen. Snel omkleden in het hotel en lekker even wandelen. We lopen naar de Spaanse Trappen en onderweg gaan we wat winkeltjes in. We eten een heerlijke pasta en dan ga ik, rond 20 uur, mijn bed weer in want vannacht gaat de wekker al om 4.00uur !

Vandaag land ik rond 9.15 uur op Amsterdam en mag ik naar huis. Morgen (maandag) nog één keer terug om een Madrid op en neer te doen en dan zit mijn Europa weekje er weer op.

De aankomende tijd zal ik nog verre vluchten doen, maar aankomend najaar zal dat veranderen want ik ga dan eindelijk op purser cursus en word ik eerste leidinggevende op Europa vluchten dus zal ik daar vaker te vinden zijn.

Liefs Frouke.