Etten-Leur

Etten-Leur


Etten Leur (Etter Sleur)

Was het te snel na die fijne heerlijke 30km op Ameland? Was het mijn dag niet? Was het te warm? Was het…? Soms gaat het niet zoals je hoopte dat het zou gaan.

Bij het opstaan op zondagochtend voel ik al dat mijn hoofd vooral zegt;
‘Waarom loop je niet gewoon thuis je ronde? Dan ben je voor de voorspelde warmte weer terug en dan is het klaar.’
Maar we gaan toch de auto in en vertrekken naar Etten-Leur. Ik liep hier al twee keer eerder en dat was leuk. We parkeren vlakbij de start en dat is altijd fijn. We zijn wat vroeg en kijken even bij de finish van de 5km. Dan nog even plassen en jemig wat een vieze echt vieze dixie! Nooit echt fijn, maar deze topt alles!Plassen doe ik dus maar even ergens anders, café in dan maar.

Om 12.45 uur is de start en we gaan. De start is te snel, ik ga te snel… Ik zak wat af maar blijf nog steeds wat te snel gaan. Bij 5km vind ik een beter tempo maar het voelt nog niet goed. Mijn hoofd gaat niet mee deze keer en blijft wat vreemd voelen.

Bij 10km word ik hard geroepen en zie ik ineens Rob, de fotograaf, in de bosjes staan, even zwaaien dus! En dan voelen ineens mijn benen vol. Voller dan vol. Ze willen niet wat ik wil en ik krijg het niet voor elkaar om alles te laten kloppen. Dan geef ik toe aan dit gevoel want vandaag is dat wat het is. Niet te veel tegen vechten dan maar en gewoon rustig en behouden uitlopen. Ik neem even wat tijd om wat te drinken en loop rustig heel rustig door.

Na 21.1 km komen ook wij bij de finish en het is goed zo. Vandaag was het niet dat wat ik hoopte maar dat is okay.

Een weekje met wat extra herstel en wat minder kilometers zet mij vandaag aan de start van de Berenloop op Terschelling. Wederom een 21.1. Eens zien wat de dag brengt!

Fijne zondag.