En Door!

En Door!


En door!

Wat een week! Ik merk aan alles dat de wereld weer een beetje meer open gaat. Ineens staat mijn agenda bol van de afspraken en wil iedereen iets van me. Leuke dingen, dat zeker, maar ook gewoon veel werken.

Deze week moest ik zoeken naar gaatjes om te gaan hardlopen want om nu al te gaan krassen in mijn marathonschema lijkt me wat vroeg. Op maandagmiddag om 13:30 uur, midden op de dag, met 25 graden en volle zon, werk ik een 9km wisseltempo’s af. Ik moet zeggen, deze vergaat me vrij makkelijk en dat zo midden op de dag in die warmte.

Op donderdagochtend, voor het helpen bij de eindmusical en mijn werk in de namiddag uit, loop ik een 8,5km training. Lange werkdagen maak ik deze week en als ik vrijdagavond om 21:00 uur al het licht uit klik val ik in een diepe slaap. Even bijtanken!

Op zaterdagochtend staat er een 90 minuten loop op schema waarin ik 9 blokjes van 8 min op marathontempo loop, nu op 6.30 gekozen, gevolgd door 2min rustig dribbelen. Ik loop bijna 14km en ben meer dan tevreden! Ik hou mijn trainingstempo’s bewust erg laag, zeker nu het zo warm is. Maar ook als ik terug kijk naar mijn vorige marathons. Ik trainde eigenlijk al mijn tempo’s veel te hard. Het tempo wat ik op de marathon zou willen lopen heb ik bij beide nooit gehaald. QuDeze keer doe ik dat dus echt anders en train ik lekker langzaam zoals het eigenlijk hoort.

Aankomende week ga ik weer op reis. Naar Brazilië deze keer en daar gelden voor ons nog strenge regels. Sporten in de gym mag maar voor maar 45 minuten per keer. Helaas zijn meerdere afspraken achter elkaar niet toegestaan. Dus ik moet mijn twee trainingen twee keer iets inkorten. Geen ramp ben al blij dat ik kan hardlopen!

Fijne Zondag