Einde vakantie

Einde vakantie

Einde vakantie

Na vier hele fijne weken thuis kwam daar dan toch die dag waarvan je wist dat hij zou komen. De dag dat je vakantie over is… Ik begon met een dag thuis werken. Ja, wij stewardessen kunnen dat ook heel soms. Mijn jaarlijkse recurrent (examens over vliegveiligheid onder andere) start met een online gedeelte waarin van alles weer eens opgefrist wordt. Dingen die we vaak alleen maar van trainen en gelukkig zelf bijna nooit of nooit mee maken aan boord. Een voorbeeld een landing op water of een brand in de cabine. Deze dingen trainen we en niet alleen online ook in een gesimuleerde omgeving. Dit is het volgende hoofdstuk en dus een volgende dag die al in mijn rooster staat.

Na deze online training trek ik heel snel mijn sportkleding aan want ik wil nog even een uurtje knallen in de sportschool voor ik ga lunchen met vriendinnen. Dagen als deze past bij mij echt alles op de minuut. Soms vind ik het heel fijn om zo te leven. Een dag vol van minuut één tot de laatste. Alles optimaal benutten.

Dinsdag loop ik een fijne sterke interval, al werkt de wind me wel iets tegen. De eerste twee setjes kosten zoveel moeite dat ik besluit dat ik er 8 loop in plaat van 10.

Het moet niet gekker worden maar op woensdag heb ik gewoon een kantoordag. Ja, wij stewardessen gaan dus ook wel eens naar kantoor. Een dag om te praten en te sparren over de visie van het bedrijf. Kantoordagen zijn voor ons vaak lange dagen gewoon omdat we niet gewent zijn om zo lang te zitten en te luisteren. Als ik thuis kom om 16.30 uur trek ik wederom meteen mijn hardloopschoenen aan. Ik combineer dit rondje met het wegbrengen van een pakket en, aan het einde, ophalen van een pakket. Deze laatste bleek wat groter dan ik dacht. Dit moet er gek uitgezien hebben als mensen mij zo zagen rennen met die doos onder mijn arm.

Donderdag mag het uniform de kast uit want ik vlieg naar Austin Texas! Daar was ik in januari voor het eerst en nu dus weer even terug. Deze stad blijft leuk en gezellig, zelfs nu er een koude front over trekt. Als we aankomen is het 27 graden maar de volgende ochtend slechts 6 en een wind die het nog veel kouder doet aanvoelen.

Hardlopen doe ik hier op zaterdagochtend. Een lekker rondje met wat versnellingen. Ik loop echt zo fijn de laatste tijd en zelfs dus als ik op reis ben.

Vandaag land ik uit Austin en zal ik de rest van de dag thuis in mijn bed door brengen. Een druk weekje zo en voor aankomende week staan er weer leuke dingen op de planning. Maar ook weer een kantoordag…!

Fijne zondag!

Ps in de nieuwe RunningNL staat een heel stuk met mijn (hardloop)verhaal.