Eerste week road to....

Eerste week road to....

Travel Sunday 


By Runningangel Frouke 


Op het moment dat deze blog online komt lig ik nog op één oor in Tel Aviv.

Deze week stond ik reserve thuis dat betekend dat ik thuis moet wachten op een telefoontje van mijn werkgever. Dat kan dus echt van alles zijn. Mijn uniform hangt klaar, mijn koffer is gepakt met zomer en winter kleding en dan gaat het grote wachten beginnen... 14 dagen lang duurt deze “reserve”, in mijn geval van 14:00 tot 22:30 uur.


Pas op dag 4 (zondag 15/4) ging de telefoon tringgggggg!! Het werd een spoedje. Binnen een uur op Schiphol zijn en het liefst eigenlijk ja nu al! Het vliegtuig was al bijna klaar voor vertrek en het wachten was dus op mij. Soms gebeuren er dingen met collega’s en dan is er dus spoed want met minder collega’s vertrekken wij niet vanaf Amsterdam.


Met gierende banden naar Schiphol en met mijn koffer naar de gate! Op naar Manchester. Een korte vlucht van 50 min waarbij de tijd dus te kort was om echt bij te komen. Daar aangekomen snel een hapje eten met de crew en snel naar bed want mijn wekker gaat weer om 3:30 uur!


Zo start ik mijn eerste week van mijn marathon schema. Gelukkig heb ik nog genoeg tijd over om de rest van mijn loopjes gewoon te doen. Zo loop ik voor dat ik op dinsdag naar Madrid vlieg 12km omdat ik die dag pas om 15:30 aanmeld op Schiphol kan dat dus mooi.


Op woensdag avond loop ik op de baan bij mijn club Athleticpoint. Daar loop ik als ik in het land ben mijn interval trainingen en dat is fijn. Op deze avond liep ik ruim 7km.


Op vrijdag mijn eerste echte langzame, super langzame duurloop. Iets wat ik moeilijk vind en iets waar ik echt nog op moet trainen. Het was geen makkelijke deze keer want het is al 24 graden om 9:30 uur als ik begin aan mijn loop. Al snel loopt mijn hartslag op naar veel te hoog! Ik ga nog langzamer lopen (het is meer een soort van huppel waar je ook nog eens bijzonder moe van wordt...) maar het helpt niets. Ik zeg te warm en volgende keer beter. Wel weer 15km op de teller erbij.


Nu lig ik nog te slapen in Tel Aviv waar ik vannacht pas heel laat aan kwam. Maar zo word ik wakker en kijk ik uit op de zee en het strand. Dan trek ik mijn hardloopkleding aan want Travel sunday zou Travel sunday niet zijn als ik daar volgende week niet over zou schrijven....


Week 1: 40km


Liefs Frouke