Een beetje meer vrijheid

Een beetje meer vrijheid


Meer vrijheid,

We mogen en kunnen weer wat meer. Dat was de afgelopen dagen met het mooie weer geen straf. De eerste zomerse dag, op Hemelvaartsdag, was een geschenk. Wat hebben we het qua weer in deze Corona tijden goed getroffen! Het buiten sporten, in de vorm van bootcamp, heb ik weer op gepakt. Bij een oude bekende train ik nu 1x per week mee. Lekker zweten en opgezweept worden door de mede sporters en natuurlijk door Tineke van sportenspijs. Elke week heeft ze weer een nieuwe pittige training klaar staan. Blij dat dit weer kan en mag.

Op dinsdagavond ga ik nieuws doen, de Me-mover. Geen idee wat het precies inhoud en laat me verrassen tijdens een leuke clinic op het lint van het Máximapark. Het is wat onwennig in het begin, maar als je het eenmaal door hebt is het super leuk! We trekken veel aandacht, want wat is het nou? Een step? Nee een elektrische step? Nee je moet er echt wel voor werken om hem
vooruit te krijgen. Wat hebben we een lol en een leuke workout netjes op ander halve meter afstand. Even lijkt alles gewoon weer gewoon.

Even een korte uitleg;
De Me-Mover biedt je een intensieve en optimale training voor het gehele lichaam. Een super leuke manier om, naast veel plezier, tegelijkertijd veel calorieën te verbranden. Met het unieke systeem van de Me-Mover ontwikkel je 6 van de 8 belangrijkste spiergroepen met veel plezier. De Me-Mover is een enorm goed alternatief voor bijvoorbeeld hardlopen. Als we namelijk de belasting van hardlopen en van de Me-Mover met elkaar vergelijken dan zien we dat de impact op de gewrichten (knieën, enkels en ruggengraat) bij de Me-Mover radicaal lager is dan bij hardlopen. Super leuk als bedrijfsuitje of met een groep vriendinnen dus!

Qua hardlopen is mijn week wat rustig. Afgelopen zondag liep ik de magische dubbele cijfers van de 10km! Heel fijn om weer eens 10 te lopen. Nog fijner dat ik geen reactie van de knie krijg. Ik loop deze week 3 keer in plaats van 4 keer omdat ik weer de lucht in mag! Ik neem natuurlijk mijn hardloopschoenen mee in de koffer maar of ik daar in Toronto mag en kan, dat weet ik niet.

Vandaag word ik dus wakker in Toronto mijn eerste vlucht is weer een feit! Omdat ik mijn blog altijd op zaterdag schrijf ga ik hier volgende week uiteraard meer over vertellen.

Fijne zondag!