Dubai

Dubai


Deze week begint ook mijn werk week op maandag. Heel gewoon net zoals heel veel mensen. Ik meld mij om 12.45 aan voor de Dubai vlucht. Ik schud al mijn “nieuwe” collega’s de hand en we starten de briefing. Elke vlucht weer start ik met nieuwe collega’s dat is voor mij heel gewoon, maar ik krijg daar altijd veel vragen over. ‘Want ken jij ...? Die vliegt ook, die moet jij toch wel kennen?’ Ehm nee sorry zegt mij niets is 9 van de 10 keer mijn antwoord. Want met 10.000 alleen al cabine collega’s is het bijna onmogelijk om iedereen te “kennen” en daarbij vlieg ik deeltijd.

Na de briefing lopen we naar de gate en vaak is dit het eerste aftast moment. Al snel weet je veel over elkaar want wij stewards en stewardessen vragen veel aan elkaar. Binnen een paar uur weet ik soms al meer van iemand dan van mij eigen buurvrouw. Het is een gezellige vlucht en door dat iedereen weet wat hij of zij moet doen lijkt het vaak als of we al jaren samen werken. Ik denk dat dat ook onze kracht is, juist omdat we elkaar pas een paar uur kennen, hebben we weinig tot geen irritaties en dat werkt fijn.

Als we aankomen hebben we 24 uur vrij in Dubai. Het hotel is altijd heerlijk hier. Ook de temperatuur hier, in de ‘winter’ heerlijk. Ik zet mijn wekker want ik eigenlijk wil ik deze keer graag buiten hardlopen. Maar met 3 uur in de plus en de warmte die snel toeneemt als de zon op is besluit ik dat dat niet handig is. Toch zet ik de wekker op 10 uur lokaal dat is 7.00 Nederlands tijd. Als hij dan gaat moet ik mezelf het bed uit slepen, maar ik ga... met lichte tegenzin.

Het uitzicht vanaf mijn loopband is prachtig op de Dubai Creek. Er varen bootjes voorbij en je ziet dat het al erg warm is buiten, zo’n 30 graden. Na mijn training ga ik dan ook fijn bij het zwembad liggen. Dat is ook iets wat mensen vaak zeggen. Zo jij verdient makkelijk je centjes lekker beetje in de zon liggen! Was het maar zo makkelijk denk ik dan altijd want als diegene lekker zijn bed in stapt gaan we vaak de nacht weer door naar huis. En vergeet Jet niet! Die sinds 2 weken ook nog haar eigen Jetlegs broek heeft! Elk voordeel heeft zijn nadeel en ik hou van mijn werk.

Als ik woensdag dan weer in alle vroegte geland ben in Nederland zit mijn werkweek er weer op. Even bijkomen en genieten van mijn vrije week.