De leukste rondjes

De leukste rondjes


De leukste rondjes

Vorige week zondag stond ik aan de start van de Singelloop Utrecht. Utrecht de stad waar ik geboren ben en tot mijn 25ste ook woonde en niet ver van waar ik nu woon. Dus gingen we op de fiets naar de stad.

Dat de singelloop is uitgegroeid tot een massale loop was al snel duidelijk. Massa’s mensen bewegen zich van de tasssnafgifte naar de start en wij proberen onze weg daarin mee te vinden. Mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar minder drukke loopjes, op een paar uitzonderingen na dan.

Als we de tas hebben ingeleverd kruipen we stapje voor stapje ook naar de start waar we ons best moeten doen om in vak één te komen, maar we staan er! En we gaan. Door de stad, langs de singels en het is druk maar gezellig. Er staat zoveel mensen langs de kant dat het wel de Rotterdam marathon lijkt. Ik loop lekker al heb ik het wel erg warm. De finish is dan daar en met een mooie, echte, medaille stappen we weer op de fiets naar huis.

Van dit leuke rondje ga ik op vrijdagochtend net als het bijna licht word mijn hotel in Vancouver uit. Daar waar ik donderdagavond laat aan kwam. Met -9 uur tijdsverschil was ik al vroeg wakker en moest ik lang wachten voor het dan eindelijk licht werd. Deze zonsopkomst, met een prachtig golden hour licht, had ik niet willen missen. Stanley Park kleur prachtig! Het is een echte indian summer. Ik zie de zon opkomen en die lach op mijn gezicht is deze dag niet meer van mijn gezicht afgegaan.

Als ik bij de kruising kom om door te steken om een kortere route te te nemen besluit ik dan ook dat ik door loop en voor de lange ga vandaag. De hele ronde en dat maakt bijna 14km. Een afstand die ik al een tijdje niet gelopen heb maar het gaat me bijzonder goed af. Met een paar foto stopjes om al dat moois vast te leggen. Dit rondje blijft toch echt mijn mooiste! Misschien wel het mooiste en fijnste rondje op deze wereld tot zover.

Fijne zondag!