De laatste

De laatste


De laatste

Altijd aan het eind van het jaar zijn er dingen die je doet voor de laatste keer dat jaar. Voor mij begint 1 januari gewoon als een maandag aankomend jaar en verandert er niet veel (denk ik), maar mijn laatste vlucht van 2023 is vandaag! Ik vlieg naar Kaapstad, de plek die ik in mijn hart sloot dit jaar. Ik was er voor afgelopen april nog nooit geweest maar in september kwam ik er nog eens en om dit vliegjaar goed af te sluiten heb ik hem nog eens aangevraagd. Deze keer een 5-daagse! Het is er zomer en ik ga er volop van genieten.

Ook deed ik mijn laatste lange loop voor volgende week zaterdag. Dan sta ik aan de start van de halve marathon van Linschoten. Zoals elk jaar loop ik daar op de laatste zaterdag voor kerst. Vorig jaar deed ik de kwart want toen had ik net de Valencia marathon gelopen, maar dit jaar weer de halve. Dit word ook meteen mijn eerste halve dit jaar! Ik had mezelf voorgenomen geen lange lopen te doen als ik daar geen zin in had en dat heb ik dus 11 maanden vol gehouden. Toch vond ik dat ik 2023 goed moest afsluiten en daarmee was de keus Linschoten snel gemaakt. Mijn doel? Uitlopen! Niets meer niets minder of nou ja l genieten misschien! Verder dus geen verwachtingen en doelen en dat is helemaal okay.

Deze laatste weken ben ik vooral moe en voel ik mij niet perse fit. De donkere dagen voor kerst vallen wat zwaar, maar we gaan ervoor!

Dus wie zie ik volgende week zaterdag in Linschoten? Ervan uitgaande dat ik deze keer, vanuit Zuid-Afrika geen vertraging heb…