De laatste

De laatste

De laatste

Vandaag de laatste voor de vakantie! De laatste vlucht wel te verstaan. Ik tel al even af en kijk zo ontzettend uit naar de vakantie.
Deze begint gisteren al voor mijn kinderen van 14 en mijn, vorige week 16 jaar geworden, zoon. Zij zijn al in Spanje, daar waar ze al vanaf baby komen en voor hen als thuis voelt. Even lekker bijkomen van de laatste drukke weken. Beide een prachtig, om jaloers op te worden, rapport en over naar 3 Gymnasium en 5 VWO. Ongelofelijk waar blijft de tijd denk ik dan.

Ik vlieg vandaag nog een keer naar Sao Paulo, Brazilië. Een lange en volle vlucht, maar met het idee dat het hierna even 4,5 week klaar is voelt het wat minder erg.

Afgelopen week was een rare met veel ‘te doen’ dingen. Ik mis een hardlooptraining door de zomerstorm en ook voor de training van gisteren besluit ik dat het hardlopen echt even geen optie is met deze warmte. Helemaal niet erg en misschien ook wel even fijn.

Wel doe ik op donderdag een triatlon. Een 5km hardlopen, 20km fietsen en 500 meter zwemmen. Het zwemmen, wat ik van vroeger aardig beheer, maar daar echt nog de duur een beetje in mis. 500 meter aan één stuk zwemmen deed ik denk ik 20 jaar geleden voor het laatst. Ik wil dus even voelen dat ik dat kan. Rustig start ik, ik zoek een juist ademritme en dan schrik ik me rot! Ik zwem namelijk voor het eerst in een trisuit en het koordje van het pak wat aan de achterkant sluit glijdt steeds langs mijn gezicht. We zwemmen in een zwembad en ik denk dat ik lekker een pluk haar van een ander in mijn gezicht heb, maar gelukkig was dat niet zo!

Ik kijk voor het eerst kijk op mijn horloge bij 300 meter en ik denk ‘Oh dat gaat nog best goed! Nog 8 baantjes.’
Stans, die mijn al twee keer heeft ingehaald, zit al op de kant als ik er nog 2 moet. Zij kan heel snel zwemmen en soms vergeet ik dat zij er ook echt dat zwemmen zit, dus dat moet ik los laten. Als ik precies met 10 minuten aan tik ben ik best tevreden en niet moe dus dat kan harder! Aankomende week train ik nog eens in het zwembad dus dan ga ik proberen iets sneller te zwemmen.

Daarna stappen we de fiets op voor 20km in een nat pak. De eerste kilometers wind tegen zijn best even fris maar daarna is het en gaat het heerlijk. Kletsend zijn ze zo voorbij!

Ik denk dat het in september wel goed gaat komen met de triatlon. We oefenen nog even verder de komende weken maar vakantie staat voorop!

Fijne zondag