De kwart en Brick

De kwart en Brick


De kwart en brick.

De kwart van Rotterdam! Na in 2019 zelf de hele te hebben gelopen, wat ik daarna echt wel genoeg vond, trekt de kwart me elke jaar weer. Rotterdam heeft gewoon sfeer. Ja, het was druk en ja, het was drukker dan vorig jaar en niet alleen met lopers maar ook langs de kant. Overal waar je kijken kan staan of lopen mensen. Niet precies wat ik fijn vind maar zonder druk van tijd en met gezellig gezelschap zeker leuk.

We starten in vak 1. Stans en ik en lopen lekker weg. De straten zijn dan nog lekker breed. De zon schijnt en het beloofd een mooie dag te worden. Het Kralingsebos door is wel altijd een dingetje. De weg daar wordt elk jaar slechter en schever. We willen beide en net als vele lopers het liefst door het midden van de weg lopen. Het tempo is goed met 5.35/40 gemiddeld lopen we lekker door en ik voel me fit. Stans geeft aan dat het nog goed gaat. Bij de waterpost na 5km drinken we even lopend wat en gaan daarna gestaag door. Het wordt al warmer maar het is nog lekker. We komen na een uurtje aan bij de finish waar het ook lekker druk is. Tevreden zijn we en het was echt leuk!

Nadat mijn man, die met mijn nichtje in vak 3 startten, ook binnen zijn gaan we de hele marathon aanmoedigen. Ook dat lijkt een jaarlijkse traditie te worden. Confetti en aanmoediging voor de vele, vele lopers. Als we in de namiddag thuis komen heb ik gewoon een lekkere kleur op gedaan van de zon.

Op maandag zwem ik een fijne 2500 meter. Op dinsdag loop ik een goede 12km in de volle regen en wind maar dat maakt me niet zoveel uit. Op woensdag heb ik een rustdag want op donderdag staat er een lange wisseltraining op mijn schema. Twee uur fietsen en 45 minuten hardlopen. Ik zie er wat tegenop want het is koud buiten en ik pak mijn winter-fietskleding er maar weer bij. Even twijfelen; moet ik niet beter binnen gaan op de Tacx? Nee dat is me echt te lang en te saai. Okay, daar ga ik. Om 8.45 uur stap ik de fiets op en begin ik aan de rit. Weer twijfel ik even. Ga ik eerst voor wind mee en dan voor wind tegen? Nee, ik ga toch andersom.

Na 20km moet ik super nodig plassen. Nog even snel een kilometer dan ben ik bij Haarzuilens. Daar kan ik even gaan. Als ik daar aankom is alles nog dicht! Pas om 12.00 uur gaan ze open. Okay, dan maar in de bosjes op het parkeerterrein. My my, niet heel handig met een trisuit aan want die wou ik perse uittesten op deze wisseltraining. Daar over draag ik een lange fiets broek met bretels, een jasje en een bodywarmer. Ja, alles moet uit! Hup het moet… Daar zit ik dan, achter een boompje. Echt even helemaal uit mijn comfortzone. Snel alles weer aan en die fiets weer op. Het is nog lang.

Ik eet een ontbijtkoek. Ook iets nieuws voor mij, maar hij valt goed en het gaat ook nog steeds goed. Ik spoel hem wat weg met wat water en ik zing mee met de radio. Het moet er grappig uit gezien hebben denk ik.

Als ik eindelijk thuis kom, hoe doen mensen dat 100, 150km lang op een fiets, voel ik mijn voeten niet meer en probeer ik de voordeur open te krijgen met mijn koude handen. Wat een ellende! Nou ja snel de fiets weg, helm af en de bodywarmer en jasje uit. De lange broek uit en hup, snel naar boven voor een lange mouwen hardloopshirt. Oh… alweer moet ik plassen! Nou ook dat nog even snel. Een paar slokken van een sportdrank en gaan.

De eerste 400 meter vergeet ik ook nog mijn horloge aan te drukken. Chaos, in mijn hoofd en wat heb ik een koude voeten. Ik voel ze niet eens meer, zo koud. Hardop vloek ik dat het verdomme april is en het zo januari had kunnen zijn. Kom op Frouke, jij wil die triatlon dus ga gewoon. Ik kijk op mijn klokje en zie dat ik snel loop. Hoe kan dat met deze voeten?! Nou ja snel lopen dan is het snel voorbij. Ik besluit na 4km dat ik er 5km van maak en dat het dan wel goed is voor vandaag.

Als ik dan weer thuis voor de voordeur sta en weer sta te hannissen met die sleutel, ben ik toch heel trots dat ik dit op een “winterse” dag in april gefikt heb. Ik ben klaar voor de kwart triatlon! Met 48km fietsen en 5,4km lopen ben ik zeer tevreden. En met die wissel thuis, met al die stress, van 5 minuten en 39 seconde ben ik ook blij. Echt een goede training voor een niet fietser.

Op naar de volgende!