De Berenloop en laatste lange!

De Berenloop en laatste lange!


De berenloop en de laatste lange!

Wat een bizar drukke week heb ik gehad afgelopen week. Vorig weekend op het eiland Terschelling met de Anita meiden voor een weekend fun en hardlopen! Op zaterdag de 5&10km waarbij ik zelf mijn longen uit mijn lijf heb geschreeuw op het 8km punt. Waar ik Jeanique als eerste dame voorbij zag komen en die deze 10km ook won!

Daarna kwam Manon voorbij met een lach op haar gezicht en die liep ook een prachtige tijd. Dan Stans die het weer eens aandurfde om de 10km te lopen en hoe! (Daar lees je morgen alles in haar blog over)
Nadat zij voorbij kwam hup snel de fiets weer op en terug naar de finish.

Wat een energie krijg je toch ook al van aanmoedigen, heerlijk! De volgende dag was het de beurt aan de halve marathon. Het weer is compleet omgeslagen… Windkracht 6 en een onophoudelijke regen. Niet perse iets wat ik fijn vind, maar ja, aan het weer verander je niets. We fietsen naar de start en om 13.30 uur wordt er eerst een mooie minuut stilte gehouden voor de overledenen, twee weken eerder, tijdens de veerboot botsing.

Dan gaan we! Ik ben zenuwachtig. We lopen met z’n vijven en de sfeer is goed. Ik ontspan vlak na de start en voel dat alles goed voelt. Ja de regen, die is shit. Met de wind van opzij beland de regen heel irritant in mijn rechteroor. Ik heb een poncho aan en besluit dat ik deze, hoe vervelend ook, zolang mogelijk aan ga houden. Bij 3km komt Stans erbij met de fiets. Helaas van korte duurt maar ze popt af en toe weer ergens op.

Het lopen gaat goed, ik voel me goed en ik voel dat ik groei in de wedstrijd. Bij 12km gaan we het strand op en ik moet zeggen, het is mij echt mee gevallen. Bij 15km er weer af en daar pak ik wat te drinken. Het laatste stuk gaat in een roes aan mij voorbij. Ik klets wat af met Manon maar ook met wat medelopers. Hele verhalen heb ik, sorry als ik iemand daar mee lastig heb gevallen. Als één team komen we over de finish in een prima 2.08!

Wat een dag! Wat een bijzondere loop en wat een takke weer. Ik stap zeiknat, geen draad meer droog, de fiets op met nog steeds die poncho aan! 21.10km hardlopen met een plastic zak aan, jeetje bizar!

Nog geen 1.5 uur later zit ik gedoucht en wel op de boot terug naar het vaste land, want op maandagochtend start mijn eerste week in het traject naar purser. Vijf dagen lang van 8.30 tot 17.00 uur op kantoor. Echt even schakelen dus voor mij! Elke dag alles in mij opnemen en luisteren. Weinig hardlopen maar dat maak ik op zaterdag goed. Ik loop mijn laatste 30km en die gingen goed. Niet zo goed als op Ameland, maar goed genoeg.

Ik voel vanaf 14km mijn kuiten die ik donderdag heb laten masseren. Pijn? Nee niet echt pijn, maar wel gevoelig en dat maakt mijn benen zwaar. Ach, ze zitten in de benen en weet je mijn nieuwe mantra is; Goed is Goed!

Met nog 3 weken te gaan tot Valencia ben ik er klaar voor!

Fijne zondag