DC

DC


DC

Washington, wat was het weer genieten! 48 uur in deze mooie maar deze keer ook vooral erg warme stad! De temperatuur liep maar liefst op naar 40 graden. Natuurlijk ging ik er op uit voor een loopje. Om deze warmte voor te zijn zette ik mijn wekker om 5.15 uur. Het is al 24 graden als ik het hotel uitstap. Mijn camelbak gaat mee en daar was ik maar wat blij mee.

Al meerdere keren heb ik hier gelopen en ik ken de weg. Het hotel uit, de grote brug over en in één rechte lijn dwars door de stad naar het witte huis. Daar waar een paar maanden geleden nog een bestorming plaats vond waar ik vol ongeloof naar gekeken heb op tv… Daar waar deze ochtend voor het eerst, wat een toeval, de hekken weer open gingen voor bezoek. Ik kon dus weer ouderwets dichtbij komen al werd ik nauwlettend in de gaten gehouden en waren ze zeer alert toen ik mijn foto op selfie stand zette tegen een hek om de juiste foto te maken.

Ik loop verder naar “de paal”, het Washingtonmonument waar duidelijk 4th of July was gevierd die zondag. De hekken staan er nog en het afval ligt er ook nog. Terug loop ik via de Creek omhoog. Altijd lekker rustig daar en zeker zo vroeg op de ochtend. Na 8km kom ik weer bij mijn hotel.

De rest van de dag besteed ik vooral binnen op airco plekken. Wat is het ongelofelijk warm in deze stad. Op dag twee sta ik weer zo vroeg op en voel ik bij het buiten komen dat het nog warmer is dan de dag ervoor. Het is nu al 26 graden en het is pas half 6 in de ochtend. Ik loop nu de route langs de Creek naar beneden tot aan het water en deze zelfde neem ik na 3,5km weer terug omhoog. Het zweet komt echt met straaltjes van mij af… Het lijkt wel bikram running!

Toch twee mooie trainingen af kunnen werken en vandaag staat mijn eerste echt lange langzaams duurloop schema voor de Chicago marathon. Nog steeds denk ik zelf dat deze niet door gaat, maar ja wat als hij wel ineens toch stiekem door gaat… Dus we gaan er maar voor.

Fijne zondag