CPC

CPC


CPC

Oh oh Den Haag! Al vaker was ik bij de CPC loop. Om precies te zijn liep ik hem vier keer eerder en liep ik daar vier keer de 10km. Deze keer weer de 10km en mijn eerste officiële loop van 2024, met startnummer en medaille. Nul verwachtingen had ik, gewoon gezellig lopen met Deborah. Op snelheid train ik al maanden niet echt. Alles staat nu in het teken van de kwart triatlon eind mei. Elke dag (behalve op mijn vliegdagen) train ik. Fietsen ik, zwem ik of loop ik hard. En so far, verloopt alles goed.

Een snelle 10km staat eigenlijk niet op mijn schema. Ik moet echt even zin maken en het is koud in het startvak. Ik heb een jasje aan, gelukkig, met daar onder een t-shirt en daar ben ik later dan weer dankbaar voor. We gaan van start en lopen meteen een aardig tempo, 5.20min/km. Ik moet daar om lachen want dat ga ik nooit volhouden natuurlijk, maar we zien wel. We kletsen wat en na 2km heb ik het al warm. Jasje uit. Die geef ik aan mijn man die mee fietst langs het parcours, gezellig. Steeds even kijken of we hem zien. We klagen lekker!
‘Poeh warm en jemig weer een berg!’
‘Ehm nee geen bergen hier hoor dit zijn duinen’ krijgen we van een medeloper te horen.

Het tempo zakt iets lager maar nog steeds hoog. Het gaat eigenlijk best prima. Mijn hartslag blijft verrassend laag en ik loop echt heel fijn en makkelijk. Bij 9km zouden we iets inhouden omdat ik na de finish vaak nog een hartslagpiek krijg en mij daar nooit echt lekker van voel, maar we gaan toch door op het hoge tempo. De verleiding is te groot! Met 55.59 komen we over de finish. Een prachtige tijd voor nu. Zeker geen PR maar wel een prachtige tijd! Dit had ik niet verwacht nu en dus ben ik hier heel blij mee. Na de zomer weer eens trainen op tijd en dan wellicht dat Pr van 52 eens aan gaan…

Dit was een heerlijke loop! De CPC is altijd een feestje. Mijn volgende evenement is de 14km, Johan Cruijff Run op 7 april. Vandaag staat er nog een duurloop op mijn schema en vandaag gaat deze wel echt langzaam.

Fijne zondag