China

China


Al bijna 2 jaar lezen jullie elke zondag een blog van mij. Elke week probeer ik iets leuks te schrijven over wat ik heb meegemaakt en hoe mijn hardlooptrainingen vergaan. Twee jaar, dat is al best wel lang! Nog steeds vind ik het leuk om jullie elke week mee te nemen in een stukje van mijn leven.

Zo verbleef ik deze week in Shanghai. Het Shanghai waar ik nu al een jaar of 9 met enige regelmaat kom. Ik zie de stad veranderen. Het lijkt schoner en het verkeersgeluid is zeker echt minder nu omdat iedereen er electisch rijdt. Je moet er dus wel heel goed opletten want een scooter hoor je gewoon niet aankomen. De vlucht er naar toe vertrekt om 21:30 uur en als moeder op zaterdag heb ik er al een hele dag opzitten. Om 8:00 uur breng ik mijn dochter naar het hockeyveld waar ik zelf mijn ronde loop op het Lint. Een fijne 12km. Waar ik mijn dochter haar laatste 5 minuten nog kan aanmoedigen en dan snel naar huis rij om te douche en de boodschappen te doen. In de middag probeer ik nog even te slapen, maar dat lukt natuurlijk niet.

De vlucht van 10 uur door de donkere nacht is pittig! Bij aankomst is slapen ook niet echt meer een optie omdat ik anders in de nacht wakker lig. Even tanden op elkaar en “door trekken” maar. Zo noemen wij dat als we niet gaan slapen na de vlucht. Rond 20.00 lokale tijd klik ik het licht uit. Ik slaap 11 uur non stop! Als ik wakker word ga ik meteen de sportschool in het hotel in. De loopbandtraining op 8% welke ik al een paar weken doe staat op schema. Ik ben al een beetje aan het trainen voor het Mont Ventoux doel volgend jaar juli. De rest van de dag vermaak ik mij prima met massages, pedicure en een rondje shoppen op de Chinese markt. ‘S Avond eten we heerlijk!Lemon checken in mijn favoriete restaurant 1221.

De dinsdag besteed ik vooral slapend en in de sportschool waar ik 10km loop en wat kracht doe. Een tyfoon raast vlak langs Shanghai langs en het waait en regent non stop! Onze vlucht vertrekt daar door wat later, maar op woensdagochtend land ik weer op Schiphol en deze keer lijkt “Jet” een ander slachtoffer gevonden te hebben. Of heeft ze vakantie? Ik sla mij er verrassend goed door deze keer!

Op donderdag loop ik een fijne intervaltraining en ben verbaast over mijn eigen prestatie want meestal ben ik super brak de dag na een vlucht. Ik mis Jet niet!

KLM bestaan aanstaande maandag, 7 oktober, 100 jaar. Op zaterdag neem ik mijn gezin mee naar de KLM experience op Schiphol Oost. Een reis door de tijd, een fantastische ervaring. Mijn dochter zegt de meest lieve woorden ever! ‘Mam, ik ben trots op jou omdat jij werkt voor dit mooie bedrijf!’ Ja, Trots dat ik voor dit bedrijf mag werken, al 9 jaar, maar vergeet mijn 10 jaar martinair ervoor nooit ❤