Cherry Blossom

Cherry Blossom


Cherry Blossom!!

Dat ik van de USA hou dat valt misschien wel op want ik vlieg het liefst die kant op en Washington staat zeker hoog heel hoog op mijn favoriete lijst. Meerdere keren per jaar ben ik daar te vinden, maar nog niet eerder was ik zo perfect getimed in deze stad. De perfecte dagen om de Cherry Blossom te bekijken.

Washington krijgt in 1912, als teken van vriendschap, maar liefst 3000 Cherry Blossom bomen. Als ik aan kom zie ik vanuit de bus van de AirPort naar het hotel al een paar mooie staan.

De volgende ochtend, na een nacht goede slaap, sta ik op en ik kan bijna niet wachten. Er gaat een collega mee en dat vind ik super leuk! Niet vaak gaan er collega’s mee hardlopen helaas maar deze keer dus wel. We gaan via de stad naar het Witte Huis. Daar is nog niet veel, maar even verderop bij het monument zien we aardig wat bloesem. Ik denk dat er meer moeten zijn dus we gaan nog verder naar beneden en daar staan ze, prachtig in de ochtend zon! Ik heb nog nooit zoveel mooie bloesem bij elkaar gezien. Zoveel, echt mega! We maken wat mooie foto’s en ik krijg die lach niet meer van mijn gezicht.

Ik ben dol op bloesem en in het Amsterdamse bos vorig jaar genoot ik er ook zo van, maar dit overtreft alles! Ik weet nu al dat ik deze vlucht volgend jaar weer rond deze tijd aanvraag al was de bloesem er dit jaar vroeg. Ik hoorde dat er twee weken geleden nog sneeuw lag. Na 10km kom ik weer terug bij het hotel.

Die middag ga ik lekker George Town in, lekker lunchen en in het zonnetje wandelen. Als ik donderdag thuis kom moet ik zeggen dat de jetlag mee valt, het is wel eens anders geweest.

Op vrijdagavond pak ik de mountainbike meteen na mijn werk in de winkel en fiets ik de route die ik op zaterdag wil gaan hardlopen. Ik combineer dit meteen met het ophalen van mijn dochter bij de hockeyclub. 25km fiets ik waarvan ik er dus zaterdag 15 hardloop want dan speelt mijn dochter thuis.

15km dus, het is alweer lang geleden dat ik langer liep dan 10. Oude blessure, skivakantie en C gooien keer op keer roet in het eten, maar vandaag ga ik het doen gewoon doen. Het is best warm, maar eigenlijk vind ik dat ook wel lekker. Ik loop op een zeer rustig tempo en bij 10,5 neem ik even 5min pauze om rustig en goed te drinken. Daarna loop ik verder en top ik af op 15km. Daar ben ik heel blij mee. Vanaf nu dus weer vaker langer lopen want ik wil, ja het duurt nog lang, maar goed voorbereid die hele marathon lopen in december. Je kan maar vast een soort van beginnen niet?

Aankomende week ben ik heel even op Curaçao en wie weet heb ik daar ook een leuk loopmaatje?

Fijne zondag.