Butterfly

Butterfly


Butterfly

Trainingsweek twee begin ik met een fijne, maar best zware interval training. Een piramide interval. Van 1 naar 6 minuten en weer terug met steeds een minuutje rust. Vooral de 5 minuten in de aflopende piramide valt me zwaar, maar ik houd ze vol.

Op woensdag, mijn werkdag, word ik wakker en zie de zon schijnen. Kaiserswetter! Daar word ik echt intens blij van. Ik weet dat ik een lange werkdag van minimaal 16 uur tegemoet ga maar kan het niet laten om toch mijn hardloopschoenen aan te trekken. De zon werkt als een magneet op mij en mijn lijf schreeuwt om vitamine D, dus ga ik. Een fijne 30 minuutjes loop ik en wat had ik graag langer gewild, maar het uniform moet weer aan voor mijn laatste vlucht voor mijn winter vakantieverlof in gaat. Ik vlieg naar Mexico City deze keer.

Na inderdaad een lange pittige dag/nacht werken knip ik om 5.00 uur Nederlandse tijd, intens moe, mijn lampje op mijn hotelkamer. uit. Mijn wekker gaat alweer om 5.45 Mexicaanse tijd (-7 uur met nl). We gaan op trip en wat voor trip! Eerst 3 uur in de bus en dan nog 30 minuten te paard. Dan volgt er nog een pittige hike van nog eens 30 minuten en dan zijn we er. Waar? Op de plek waar de Monarch vlinder overwintert. Werkelijk duizenden vlinders vliegen en hangen er in trossen aan de bomen. Een heel bijzonder spektakel welke welke jaar weer terug keert en te zien is van december tot begin maart.

Na een lange dag en zo’n bijzondere dag ben ik met het avond eten weer terug in het hotel. De volgende ochtend stap ik de sportschool binnen en loop ik 5km op de loopband. Mexico City ligt op hoogte en vorige keer dat ik hier was ging het lopen zo moeizaam dat ik stopte na 2km. Deze keer verloopt het vlotjes en voelt het eigelijk best wel prima. Daarna doe ik mijn buik en bil workout en beloon ik mezelf met een heerlijk ontbijt.

De vlucht terug is lang, maar ook daar kwam een einde aan. Nu heb ik dus vakantie! En ben ik voor het eerst blij dat ik geen twee banen meer heb maar gewoon nu echt vakantie heb en even niets moet. Ja, lekker slapen, rusten, hardlopen, naar de sportschool en op vakantie!

Fijne zondag.