Boston

Boston


Boston 

Na een super lekkere vakantie zit ik eigenlijk alweer veel te snel in de “dagelijkse” routine. Mijn kids hebben vakantie, slapen een soort van uit en verwachten van deze moeder elke dag een leuke activiteit... ehm ok hier de moeder die dat dus niet doet. Ze zijn 10 & 12 en kunnen zich zelf prima vermaken.

Op vrijdag vertrek mijn vlucht naar Boston. Voor mij en ook voor KLM een vrij nieuwe bestemming. Binnen 7 uur sta je in Boston de hoofdstad en grootste stad van de Amerikaanse staat Massachusetts. De sfeer is er anders dan in andere grote steden van de USA. Gemoedelijk en te over zien ofzo. Schattige huizen en grote parken. Ik heb er 48 uur en wil zoveel mogelijk zien en doen. Keuzes maken dus!

Op zaterdag loop ik met 2 collega’s de Freedom Trail. Dit is een geschiedkundige wandeling door het stadscentrum. Het pad welke je loopt is vier kilometer lang en passeert 16 locaties van nationaal historisch belang, zoals de Boston Common, het Old State House en de Old North Church. De route is grotendeels aangegeven in rode baksteen op trottoirs. Makkelijk te volgen dus! Toch zijn wij (3 vrouwen) redelijk snel afgeleid door verleidelijke winkeltjes en koffie tentjes. Een aanrader is deze trail zeker. Je ziet dus op een makkelijke toegankelijke manier de stad.

De jetlag na 5 weken vakantie is genadeloos ik lig dan ook vroeg in mijn bedje op mijn mini hotelkamer. Mijn wekker staar vroeg want ik sta te trappelen om te gaan hardlopen op zondag ochtend! Deze stad ademt marathon en ademt hardlopen! De zon schijnt de lucht is eindeloos blauw en dat al om 6:45 uur. Het genieten begint dus echt al bij de eerste pasjes buiten. Ik loop naar het water waar ik overal eekhoorns rond zie huppelen. Het zal een plaag zijn hier, maar ik vind ze te schattig! Ook zijn ze brutaal want als ik mijn telefoon neer zet op selfie stand op de zelf ontspanner gaat er 1 bijna mee vandoor. Gelukkig was hij net wat te zwaar voor het beestje.

Ik vervolg mijn weg naar de Long Fellow Bridge. Het uitzicht is prachtig met de zon net boven de stad. Ik geniet er even van en loop nu aan de andere kant van het water. Via de Harvard Bridge ga ik weer terug en maak zo een mooi rondje. Overal in de stad staan beelden en is geschiedenis. De parken en het groen is fijn het geeft een on-stads gevoel. Heel anders dan bijvoorbeeld New York City.
Mijn rondje vervolg ik door nog even het Boston Common Park mee te pakken.
Als ik terug ben in het hotel ben ik een gelukkig mens, 8km genoten!

Zonder even te gaan kijken bij de Boston Marathon finishline in Boylston street kan ik niet weg. Ik sta er even stil en denk terug aan 15 april 2013 toen daar vlakbij de finish 2 bommen afgingen... Daar waar 3 mensen om het leven kwamen en de marathon werd stil gelegd. Het is mooi om te zien dat ze dat nooit vergeten hier. Iets onwerkelijks wat de vrijheid van hardlopen zo even stil heeft gelegd.

Boston, zeker de moeite waard om te bezoeken. Prachtige stad, prachtige hardloop routes en ik kom zeker snel weer terug!