Bioritme & Jetlags

Bioritme & Jetlags

Hardlopen , bioritme en jetlags...


Mijn bioritme is bijzonder goed op de dagen dat ik vrij ben en dus thuis ben.

Sta meestal op rond de zelfde tijd ga (meestal)op tijd naar bed en maak per nacht mijn 7a8 uren slaap wel.

Ik eet gezond voor zover dat kan en sport 4-5keer per week.


Mijn “vriend” de jetlag is een flinke.

2 soms 3x per maand word ik door tijdzones getrokken dan sla ik meestal 2 nachten over en ga ik van -6 tot -9 uur en van +3 naar +8.

Een jetlag is iets waarvan ik het nooit zal winnen dus heb ik hem maar tot vriend benoemd. Ik geef toe aan mijn slaap op de bestemming en ook als ik weer thuis ben slaap ik op de dag van aankomst zoveel mogelijk. Maar...! Op de 2de dag ga ik altijd sporten het brengt mij terug in mijn gewone ritme zet mij weer met beide benen op de grond vooral als ik weer thuis in Nederland ben.

Op de bestemmingen loop ik ook eigenlijk altijd op de dag na aankomst, wel pas ik mijn tempo en afstand aan aan hoe ik mij voel.

Mijn werk beïnvloed mijn hardloop prestaties enorm.

Ik ken mijn lijf inmiddels heel erg goed en weet wanneer iets wel of niet kan.


Een wedstrijdje lopen de dag na terugkomst in Nederland doe ik nooit mijn lijf heeft echt hersteltijd nodig na een lange vlucht of intensieve kortere vluchten.


Gezond eten aan boord van een vliegtuig is lastig daarom neem ik vaak mijn eigen eten mee. Ook het eten op vaste tijden is erg lastig met verschillende tijdzones en de nachten doorwerken. Soms eet ik om 3 uur in de nacht een pasta maaltijd gewoon omdat het kan... van een bioritme is dan even geen sprake.


Sommige van jullie zullen denken dat wij niet slapen aan boord maar op vluchten langer dan 8 uur slapen wij zeker!

In een ruimte boven de cabine hebben wij bedjes daar wisselen we af en slapen we 2/3 uur per nacht ( ligt aan de duur van de vlucht)Hardlopen en sporten houd je lijf gezond en fit zeker met beroep als die van mij een must!