Berichten

Berichten


14

Vorige week zondag spelde ik voor het eerst in 2023 een startnummer op. De Johan Cruyff Run. Nog niet eerder liep ik deze. Samen met Ky vandaag de 14 km.

Na mijn terugkomt op zaterdag uit Kaapstad sta ik stiekem best wel moe op. De start is om 14.14uur, mooi symbolisch. Het is druk en Ky en ik kunnen niet meteen vinden waar we de tassen moeten brengen. Als we het gevonden hebben staat er een grote rij. We hebben nog 20 minuten voor de start, dat moet makkelijk kunnen denk ik nog. Maar precies drie minuten voor de start huppelen wij het startvak binnen. Ach, maakt niet uit.

We gaan voor een easy 6 minuut de kilometer. Ky loopt volgende week de Rotterdam Marathon en dat is het tempo waar ze dan graag op wil lopen. De zon schijnt lekker en ik loop voor het eerst dit jaar in een korte broek, dat was een goede keus. Het is warm maar ik vind het wel lekker. De route is niet bijzonder om heel eerlijk te zijn maar tot 7km kan ik kletsen met Ky. We lopen bij lange na geen 6 minuut de kilometer, maar eerder 5.45/5.40 en ik raak toch wel wat vermoeid. Niet zo gek na een vlucht denk ik nog.

Bij 12km ben ik er wel klaar mee en mijn bovenbenen protesteren een beetje. Oh ja en ik heb dorst. Gelukkig is er een waterpost, toch wel fijn. Dan nog in de laatste kilometer het stadion in via de steile brug omhoog. Pfff, die zag ik even niet aankomen, maar we zijn er bijna!

Finish in het stadion en ik ben blij dat we er zijn. 1.22 en gemiddeld 5.5 min/km valt me nog mee. Ky is super fit en helemaal klaar voor volgende week. Ik ben iets minder fit en net zo rood als de tribune van Ajax… Ach de eerste hardloopmedaille van 2023 is een feit! En de tweede volgt al snel, namelijk maandag. De KLM urban trail Utrecht.

Wie zie ik daar?