Bella Italia

Bella Italia


Bella Italia

Afgelopen zondag vloog ik, op mijn verjaardag, met mijn gezin naar het mooie Italië. Italië, al vaker ben ik er geweest. Ik zag Rome, Milaan, Florence, Turijn en het Comomeer. Deze keer een tour door Toscane! Mijn kids Florence laten zien, de stad die ik zo mooi en fijn vind. We huren een auto en rijden vanaf Bologna naar Pistoia. Vanuit daar rijden we alle dagen naar verschillende mooie plekjes.

We starten in Florence met die prachtige Duomo en de Ponte Vecchio. De kleine straatjes en vele musea. We wandelen door die staartjes en we eten bij een heel klein Italiaans restaurantje echt de lekkerste burcetta en pasta’s. We rijden naar het uitkijkpunt waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Daarna nog even kijken in Fiesole, het kleine stadje net boven Florence. En zo rijden we vol indrukken terug naar Pistoia.

De volgende ochtend gaan mijn man en ik hardlopen. Ik in korte broek en een mouwloos shirtje want het voor ons al warm, 13 graden in de ochtend, en de zon schijnt al vol om 8.00 uur. We komen veel hardlopers tegen en bijna allemaal in het lang lang… Voor de locale is het waarschijnlijk nog koud. Ik zweet de pan al uit na 1km! We komen zelfs een hardloper tegen met een muts en handschoenen! Die heb ik echt allang achter in de kast liggen. Een prachtig stadje is Pistoia met ook mooie, oude gebouwen en een leuk plein. Na ons rondje stappen we de auto weer in en rijden we richting Pisa.

Ik wil die toren ook wel eens omduwen of tegenhouden. Super grappig om het nou eens in het echt te zien. We lopen door Pisa wat buiten die toren ook echt een leuk stadscentrum heeft. Daarna rijden we naar het strand welke helaas pas echt open gaat op 1 mei. Er wordt hard geklust en bij een barretje kunnen we wel al wat drinken. Mijn kids springen de zee in en de locale vinden het maar gek! Maar met ruim 20 graden is het echt heerlijk weer en het water niet te koud.

Door naar Lucca. Wat een leuke stad! Daar eten we heerlijke focaccia broodjes met de lekkerste Parma ham. Er is een jaarlijkse bloemenmarkt wat veel locals trekt.

Intense leuke, volle dagen zijn het, maar wat is Italië leuk! We hebben nog één dag en rijden naar een wijnhuis in het Chianti gebied, Castello di Verrazzano, Tradizione di Qualità. Een prachtig wijnhuis/kasteel met heel veel hectare wijngaard. We lunchen er uitgebreid en proeven de wijnen. Ik ben geen rode wijn drinker maar de rosé was heerlijk. San Gimignano is bekend om zijn veertien torens die het silhouet van de stad domineren. De kleine weggetjes lopen bijna steil naar boven waar ze eindigen in een mooi plein. We lopen er rond en eten lekkere ijsjes!

Nog een laatste rondje hardlopen door Pistoia en dan rijden we terug naar Bologna waar we weer het vliegtuig instappen naar huis. Onvergetelijk deze trip! Genoten en onwijs dankbaar.

Aankomende week ben ik in Salt Lake City. Daarover natuurlijk volgende week meer.

Fijne zondag!