Back on track

Back on track

Back on track!

Zoals jullie wel gelezen hebben liepen we afgelopen zondag in het mooie Etten-Leur op de van oers marathon. 10 km gezellig kletsen en terug denken aan een jaar geleden... Mooi om zo samen iets te kunnen doen. Mijn benen verraste mij deze zondag weer! 55min dat was echt heel lang geleden, en dat maakte deze dag en loop nog meer compleet.


Er stond een inspannings test op het programma deze week. Iets wat ik al zeker een jaar voor mij uitschuif, maar wel iets wat ik echt graag wil doen. Zeker met het idee om marathon nummer 2 te gaan lopen in Rotterdam april 2019, wil ik gewoon weten of alles goed is en vooral hoe mijn hartslagzones precies zijn.

Bij Breda singelloop 3 jaar geleden eindigde ik namelijk op de EHBO post. Uitgedroogd en een mega hoge hartslag bracht mij niet eens een pr, maar wel veel reden tot nadenken. Ik was diep gegaan en daarnaast had ik de dag ervoor een buikgriepje gekregen en het deze dag ineens weer 23 graden. Ik kwam over de finish en bijna meteen viel ik flauw. De lieve mensen daar kwamen direct in actie en ik kreeg een vocht infuus en knapte snel op. Op de loop ging ik zelfs bleek achteraf over mijn nu gemeten max hartslag heen. Deze is hoog 202 ongeveer en daar tikte ik 209 aan... Dit is dan ook wel misschien de reden waarom ik de afgelopen 3 jaar heel veilig mijn comfortzone opzocht en daar lekker in bleef lopen. Bang voor iets als dit.

Daar gaat nu verandering inkomen! Niet meteen want ik moet langzaam wennen aan het gevoel steeds iets meer te vragen van mijn lijf. Ik heb dan ook mijn zinnen gezet op Linschoten, met de hulp van ikbeginvandaag die voor mij een 6-weeksschema heeft gemaakt, om daar eens te kijken hoe ik er voor sta op de halve marathon. Wellicht kom ik in de buurt van mijn pr 2.03 of ga ik er zelfs onder. 6 weken is kort, maar niets is onmogelijk. Natuurlijk kunnen het weer en de vorm van mijn dag ook nog roet in het eten gooien, maar voor nu heel fijn om toch een mooi nieuw doel te hebben! Op de valreep voor 2018.


De volledige uitslagen van mijn sporttest bij smamiddennederland krijg ik pas na het weekend en zal deze volgende week met jullie delen.

Aankomende week sta ik reserve voor mijn werkgever. Dat betekend veel onzekerheid en geen idee hebben waar ik uithang de aankomende 2 weken. Maar ook wel weer spannend want wie weet zit ik morgen wel ergens aan een cocktail? Of trek ik 4 lagen kleding aan omdat het in dat land al beren koud is.... Wie zal het zeggen?!


Liefs Frouke