Back in Blue

Back in Blue


Back in Blue

Na een super soepele terug reis van 1121km komen we op zondagavond thuis. Soepel zeg ik want wij hebben nooit zoveel geluk met auto ritten. Deze keer dus wel! Geen files, geen oponthoud en in 11,5 uur van A naar B. Grappig hoe je dan meteen thuis bent en je de wasmachine aanzet.

Op maandag begint mijn week op Schiphol waar ik een training krijg in onder andere brand blussen aan boord van een vliegtuig en een kaping training. Deze laatste vind ik altijd heftig. Een acteur komt met ons trainen en het is altijd spannend. Het roept bij mij herinneringen op aan die dag dat ik als meisje van 17 overvallen werd in de sigarenwinkel waar ik op dat moment aan het werk was... Dit jaar is dit mijn laatste training maar volgend jaar mag alles weer opnieuw.

Ook loop ik een rondje in mijn dorp. Het voelt altijd super lekker na twee weken alleen maar heuvels. Het lijkt wel of het allemaal alleen maar naar beneden gaat. Ik vergis me in de toch wel warmte hier, een T-shirt was echt te warm.

Om 7.00 op woensdag gaat mijn reserve dienst in. Dat betekend alles klaar hebben voor bestemming unknown en binnen een uur op Schiphol zijn als je gebeld wordt. De eerste dag gaat stil voorbij. Beetje teleurgesteld ben ik want ik wil echt heel erg graag gewoon weer even vliegen. In de avond loop ik nog lekker een rondje om de onrust eruit te lopen.

Dag 2 gaat donderdag in en rond 13.00 word ik gebeld! Heel fijn met een vlucht voor de volgende dag. Dat geeft wat rust en kan ik even nadenken over wat ik mee ga nemen. Het is een Bangkok vlucht met op zondag nog een tussen vlucht naar Manilla. In Bangkok mag ik mijn hotelkamer niet af in verband met de Coronaregels daar dus geen hardloopschoenen mee deze keer. Dat doet mij besluiten om licht te gaan reizen en alleen voor handbagage te kiezen.

Ik loop op vrijdag nog een vroege ronde voor de warmte uit. Althans dat hoopte ik. Het is al vroeg warm en ik pas mij daar op aan. Lekker rustig dus en dat is prima.

Vandaag (zondag) word ik wakker in Bangkok en vlieg ik vanmiddag naar Manilla heen en weer. Dinsdag ben ik weer thuis en dat maakt mijn werkweek af. Tot mijn kinderen weer naar school gaan ben ik nu vrij. Dan hoop ik dat er in mijn rooster weer een vlucht komt want tenslotte is dat wat ik het liefst doe. Wel of niet mijn hotelkamer af het maakt mij allemaal niet zoveel uit.

Liefs